Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osvojen ključni most

Iračke snage prekinule opskrbu važnog uporišta IS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zauzimanje mosta Palestina na rijeci Eufrat znači da su iračke snage okružile grad.

Iračke snage prekinule su posljednju liniju opskrbe važnog uporišta Islamske države (IS) Ramadija na zapadu zemlje, tako što su od islamista osvojile ključni most, objavili su irački vojni dužnosnici u četvrtak.

Zauzimanje mosta Palestina na rijeci Eufrat znači da su iračke snage okružile grad i očekuje se da će uskoro krenuti u čišćenje jedne po jedne četvrti. Ramadi, glavni grad pokrajine Anbar, pao je u ruke militanata u svibnju.

Pročitajte i ovo Gaza poduzimaju prve korake Izrael upozorio naše susjede i još tri zemlje: "To nas udaljava od postizanja rješenja" Dan nakon terorističkog napada u Moskvi - 1 Iz minute u minutu FOTO Detalji užasnog napada u Moskvi: Svjedoci opisali stravične trenutke, nakon Putina oglasio se i Zelenski

Hakirali stranicu ISIL-a i na nju stavili reklamu za Viagru

Bio je to veliki udarac vladinim snagama i naporima da se islamisti protjeraju sa sjevera i zapada Iraka. Premijer Haider al-Abadi obećao je brzu ofenzivu za oslobađanje grada, no ona je bila usporena bombama kućne izrade te nedostatkom vojnika i opreme zbog manjka novca i strogim pravilima pod kojim SAD izvodi zračne napade.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene