Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kirin: 'Priče da mi je zabranjeno javno istupati su smiješan trač'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
- I sam se nasmijao priči koja se širi ovih dana da mi je zabranjeno javno istupanje. No, radi se o čistom traču, a koji su motivi da netko plasira te informacije ne bih htio spekulirati, možda su politički, a možda je nešto drugo u pitanju, izjavio je ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin, gostujući u Temi dana Nove TV.

Kirin je naglasio kako je u posljednje vrijeme imao čitav niz događanja tijekom kojih su mu novinari mogli postavljati pitanja, kao što je i samo gostovanje u Temi dana, što je dovoljan dokaz da o nikakvoj zabrani istupanja ne može biti govora.

Pročitajte i ovo Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade Cesta, ilustracija Kao i prije 50 godina Panika u Njemačkoj, od ljeta je moguća velika promjena u prometu

- Već smo izvijestili da imamo novu komunikacijsku strategiju, a cilj je da se komunikacija Ministarstva s javnošću ne svodi samo na glasnogovornika Zlatka Mehuna i mene, već da u javnost izađu i moji resorni pomoćnici i savjetnici, rekao je Kirin.

>> Video: Novi 'spot' Ivice Kirina

Pritom se zapitao što je čudno u tome da u posljednje vrijeme manje istupa u javnosti kada se uzme u obzir da neka druga Ministarstva s novinarima komuniciraju većinom preko glasnogovornika ili, na primjer, državnih tajnika.

Na pitanje zašto ga onda nije bilo na posljednje dvije sjednice Vlade, Kirin je objasnio da je imao drugih obveza.

- Prije dva tjedna u vrijeme sjednice bio sam s predsjednikom Mesićem i njegovim mađarskim kolegom u Orahovici, a za posljednje sjednice također sam s predsjednikom, kao izaslanik Vlade, bio na polaganju vijenaca u Topuskom te zatim na primopredaji 17 vatrogasnih vozila ćemu sam, kao resorni ministar, morao biti domaćin. Uopće, s približavanjem Hrvatske Europskoj uniji, kao ministar unutarnjih poslova imam sve više obveza, što ministarskih što protokolarnih i to na domaćem i međunarodnom planu, kazao je Kirin.

Na pitanje o tome da postoje nagađanja kako u slučaju pobjede HDZ-a na izborima on više neće biti u ministarskoj fotelji, Kirin je rekao kako o tome ne razmišlja.

- Svaki od nas je u toj fotelji da odradi svoj posao, zato smo tu i zato nas građani plaćaju. A tko će biti ministar, a tko ne, odlučit će predsjednik Vlade koji sastavlja svoj tim. I ja imam nekakav svoj politički put, zaključio je Kirin te dodao da bez obzira na smanjenje njegovih javnih istupa javnost nije bila niti će biti zakinuta za sve informacije o kojima je MUP dužan izvijestiti.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene