Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Interventna policija odlazi u priobalje radi prevencije požara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj policije Marijan Benko i glavni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin otpratili su iz Zagreba skupinu pripadnika Interventne jedinice policije koja odlazi u priobalje sa zadaćom prevencije požara.

Na hrvatsku obalu poslano je 40-ak interventnih policajaca koji će s 13 terenskih vozila svaki dan obilaziti teže pristupačna područja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Benko: Nisam u sukobu s ministrom Rončevićem Slika nije dostupna GOLJP: Suspenzija policajca ozbiljan je gaf, HNS traži Rončevičevu ostavku

Jedna skupina već se nalazi na terenu od početka požarne sezone, a Benko nije želio otkriti koliko će ukupno biti policajaca i na koja će područja biti raspoređeni.

Benko je ustvrdio da su interventni policajci lani bili učinkoviti u prevenciji požara te otkrivanju nedobronamjernih osoba i podmetača požara. Kazao je da je lani podneseno 28 kaznenih i 118 prekršajnih prijava.

Glavni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin rekao je da je prošle godine broj požara bio manji na područjima na kojima su se nalazili interventni policajci.

Objasnio je da njihova zadaća nije gašenje požara, nego prevencija, no ustvrdio je da to nije ništa manje bitno od zadaće vatrogasaca koji su nositelji sustava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene