Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prostorni plan čitave države

INTERAKTIVNA KARTA: Klikom provjerite što se sve gradi po Hrvatskoj i u vašem kvartu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo graditeljstva objavilo je 40 posto karte putem koje svi građani mogu provjeriti što se smije, a što ne smije graditi po Hrvatskoj.

Informacijski sustav prostornog uređenja (ISPU), pomoću kojega zainteresirani građani, projektanti i investitori mogu dobiti informaciju o tome koji je prostorni plan na snazi za česticu koja ih zanima i što se na njoj smije graditi, izrađen je gotovo do polovice. Dovršeno je 40 posto interaktivne karte.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iz 2006. Sud poništio prostorni plan koji je omogućio golf na Srđu Slika nije dostupna Što kažete? Vlada osnovala novi Ured, pogledajte za što!

>> Ministrica u Slavoniji: 'Nismo stali s rušenjima ilegalnih građevina'

Podsjetimo, u travnju ove godine taj je sustav pušten u probni rad i otad je pomalo bio dostupan na stranicama Minstarstva. Prvotno je bila obuhvaćena petina Hrvatske (upola manje), a u Ministarstvu su najavili kako bi se do kraja godine na karti tog sustava trebali naći prostorni planovi za svih 556 općina u Hrvatskoj.

Podaci ISPU-a zamjenjivat će lokacijsku dozvolu kad se za to steknu zakonski uvjeti, što se očekuje do kraja godine.

Upute za korištenje karte ISPU-a, kao i samo kartu možete pronaći OVDJE i vidjeti i što se planira graditi u vašem susjedstvu ili drugim mjestima koja vas interesiraju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene