Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Državni inspektorat izdao je u utorak upozorenje o opasnim proizvodima, među kojima je nekoliko motornih vozila i motocikl poznate marke.


Državni je inspektorat izdao upozorenja o opasnim proizvodima, točnije vozilima. Upozorili su da su motocikli Harley Davidson M.Y. 2014 Touring i Custom Vechicle Operation opasni za korisnike jer se hidraulički sustav spojke ne može dovoljno podići i odvojiti od spojke, te postoji mogućnost da je ugrađena pogrešna pločica spojke.  Distrubuter u Hrvatskoj je KONGOVA GARAŽA d.o.o., Zagreb, Oranice 104, a inspektorat poziva potrošače koji su kupili navedene motocikle da se obratite distributeru o mogućnosti zamjene hidrauličnog cilindra spojke motocikla.

Vezani članci Marija Vučković Ministrica otkrila što su pokazali prvi nalazi: ''Cijene već nadziremo, činit ćemo to još detaljnije i dokad god bude trebalo'' Državni inspektorat provjerava zaokruživanje cijena - 4 Šokantni nalaz inspekcije: Od uvođenja eura neke cijene porasle za čak - 80 posto!?!

Upozoravaju da je opasno i vozilo Audi S6, RS6, S7, kod 4G-MY 2011-2014 jer se dovod goriva tijekom vremena može oštetiti zbog procesa u proizvodnji. U najgorem slučaju gorivo može istjecati što predstavlja potencijalni rizik od požara i uzrokovati opekline i ozljede korisnika. Distributer u Hrvatskoj je P. Z. AUTO d.o.o., Velika Gorica, Zagrebačka 117, a inspktorat poziva potrošače da zamjene navedeni uređaj.

>>FOTO Ovo su proizvodi koji su na hrvatskom tržištu zabranjeni

Istaknuli su da je opasnost za korisnike i vozilo Mitsubishi Lancer Evolution (CZ4A), proizvedenih između 2008. - 2014. godine, i to zbog nedostatne čvrstoće vara, gdje se cilindar spojke može slomiti, što može rezultirati istjecanjem tekućine. Spojka može postati neuporabljiva kod promjene stupnja prijenosa ili kod pokretanja vozila nakon što je motor bio isključen. Distributer u Hrvatskoj je LMG AUTOKUĆA d.o.o., Staro Čiče, Velikogorička 18a, a potrošače inspektorat poziva na otklanjanje poteškoća.

Upozorenje je izdano i za jedan autobus i to autobus HGV, tip Scania. Distributer za Hrvatsku je SCANIA HRVATSKA d.o.o., Zagreb, Karlovačka 96, a poslovni korisnici su obaviješteni od strane distributera o mogućnosti provjere i zamjene kočnih crijeva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju