Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ingra je Arenu Zagreb stavila u hladni pogon, potvrdio je za Dnevnik.hr glasnogovornik Danko Deban.


Deban nam sinoć nije mogao više reći te je rekao da će nam opširnije odgovoriti jutros jer mora dobiti dozvolu Uprave. Neki mediji su objavili da je Arena Zagreb zatvorena, no Deban nam je demantirao da je ikome to potvrdio, te nam je još jednom ponovio da je riječ o 'hladnom pogonu'.

Vezani članci Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) Ministar Zdravko Marić potvrdio: "Vlada je platila sve dugove, Europsko prvenstvo počinje u petak" Slika nije dostupna Pogledajte kako se zagrebačka Arena poklonila Vukovaru i Škabrnji

Podsjetimo, Holding je Arenu uzeo na 28-godišnji zakup, te je ugovorom iz 2007. garantirao da će za korištenje prostora godišnje plaćati Ingri 7,2 milijuna eura.

No, Ingra tvrdi da je Holding ove godine platio samo 1,6 milijuna kuna za održavanje Arene, iako su samo za održavanje bili obvezni platiti 8,9 milijuna kuna, u što još nije uračunat niti PDV. Ingra je zbog toga bila prisiljena troškove održavanja Arene pokrivati svojim novcem što, kako su rekli još prije dvadeset dana, nisuviše  u stanju činiti pa su prije dvadeset dana zaprijetili da će zatvoriti Arenu ako im se ne plati ugovoreni iznos. Čini se kako su sada prijetnju ispunili.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju