Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) opovrgnulo je u subotu informaciju, koju je objavila njemačka novinska agencija dpa da Zagreb i Ljubljana pregovaraju o uspostavi zajedničke uprave u Piranskom zaljevu na razdoblje od 20 do 50 godina.


'Iznimno mali broj ljudi je upoznat sa sadržajem pregovora između Hrvatske i Slovenije. Sve što se pojavljuje u medijima od neimenovanih izvora ne može biti vjerodostojno i izravno šteti pronalasku obostrano prihvatljivog rješenja', rekao je glasnogovornik MVPEI-ja Mario Dragun. Agencija DPA objavila je vijest iz Stockholma, gdje je u subotu završen dvodnevni neformalni sastanak ministara vanjskih poslova EU-a, pozivajući se na neslužbene izvore da Hrvatska i Slovenija pregovaraju o uspostavi kondominija na razdoblje od 20 do 50 godina.

Vezani članci Koronavirus u Sloveniji Epidemiolozi uputili poruku građanima: Susjedi nedavno ublažili stroge mjere, već četvrti dan broj novozaraženih u porastu Slika nije dostupna MVPEI: odluka Vlade RH ne sadrži nikakve karte

'Prema neslužbenim informacijama iz obiju zemalja, vjerojatno rješenje je zajednička uprava u Piranskom zaljevu, tzv. kondominij koji bi trajao od 20 do 50 godina', stoji u vijesti njemačke agencije. (Hina)