Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvučena olupina

Infografika pada zrakoplova u more: Vježbali akrobacije preblizu mora?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavlja se istraga oko tragične zrakoplovne nesreće u akvatoriju kod Medulina.

Dvoje ljudi je poginulo nakon što se mali sportski akrobatski zrakoplov srušio u more i potonuo na oko sedam metara dubine. Od jučer su na terenu sve nadležne službe, a danas je stigao i glavni istražitelj Agencije za istraživanje zrakoplovnih nesreća.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preliminarno izvješće Otkriven uzrok: Evo zašto je avion Croatia Airlinesa sletio na nos Slika nije dostupna Iznad Frankfurta Piloti Croatia Airlinesa uspješno prizemljili zrakoplov nakon tehničkog kvara

Cijeli dan se radi na izvlačenju olupine zrakoplova iz mora. Istražitelji nastoje dobiti odgovor na pitanje - zašto je avion pao?

''Je li bilo tehničkih problema? Sve moramo provjeriti. Sve navode očevidaca i svu tehničku dokumentaciju'', rekao je Dinko Vodanović, direktor Agencije za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova.

>>Pula: U more se srušio zrakoplov, poginule dvije osobe

Očevici kažu da je izgledalo kao da zrakoplov izvodi akrobacije u zraku, a iznenadna buka zrakoplovne nesreće uzbunila je cijelu okolicu.

''Čuo se jaki udarac kada je zrakoplov došao do površine mora'', rekao je turist Torsten.

''Zaletjeli smo se do mora, bili smo među prvima na mjestu nesreće. Pokušali smo roniti po njih, ali ne vidi se na pola metra ništa u moru. Nismo uspjeli naći ljude'', rekao je Darko Skitarelić.

Sljedeći tjedan obavit će se vještačenje u hangaru agencije za zrakoplovne nesreće. Puno bi mogli bi reći podaci iz GPS-a, a u pomoć hrvatskim istražiteljima trebao bi stići i češki stručnjak za taj tip zrakoplova.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene