Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u travnju je pala za 0,6 posto u odnosu na ožujak.


Industrijska je proizvodnja u Hrvatskoj u travnju potpuno neočekivano pala za 0,6 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, što je njezin prvi pad nakon više od dvije godine i što bi mogla biti posljedica krize u Agrokoru.

Vezani članci Optužno vijeće o aferi Agrokor - 3 Optužno vijeće provjerava navode o nezakonitom vještačenju oko Agrokora, Todorić se obrušio na Plenkovića Slika nije dostupna Nakon šest mjeseci rasta: Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u studenom pala za 3,6 posto

Iindustrijska proizvodnja, prema kalendarski prilagođenim podacima, u travnju je pala za 0,6 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, što nitko nije očekivao.

Pad u travnju prvi je pad industrijske proizvodnje od siječnja 2015. godine. Na slabost industrije ukazivali su već i podaci iz ožujka, kada je proizvodnja stagnirala na godišnjoj razini i kada je prekinut trend njezina rasta na godišnjoj razini, koji je trajao 25 mjeseci.

U travnju je industrijska proizvodnja pala i na mjesečnoj razini, i to za 1,9 posto. U prva četiri mjeseca ove godine industrijska je proizvodnja, pak, porasla 1,3 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.