Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele referendum

Incijativa 'U ime obitelji' prikupila više od 215.000 potpisa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građanska inicijativa 'U ime obitelji' prikupila je više od 215.000 potpisa građana. Zahtijevaju da se raspiše referendum o pitanju - Jesu li za to da se u ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca.

Izvjestili su i o vrijeđanjima kojima su izloženi volonteri na terenu. Napadi su zabilježeni u Osijeku, Rijeci, Zagrebu gdje ih je bilo najviše i gdje se volontere vrijeđalo, pljuvalo, a na dvije lokacije potrgane su i knjige s potpisima. Odbacuju prozivke da su produžena ruka određenih političkih i vjerskih opcija.

>> Platforma 112: Inicijativa 'U ime obitelji' je stranačka

'Mi se možemo u Hrvatskoj razlikovati oko toga što mislimo, da li u Ustav može ući i treba li ući da je brak životna zajednica muškarca i žena i to je ok. Nije u redu da se neke pokušava spriječiti da kažu da oni tako misle', kazala je Željka Markić iz inicijative 'U ime obitelji'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traži poštivanje Ustava Markić: Šire se neistine o obitelji, neki pokušavaju blokirati referendum Slika nije dostupna Potpisi za referendum Zapaljen ruksak na štandu 'U ime obitelj', volonterka ozlijeđena

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene