Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iza nas je još jedno burno godišnje zasjedanje Sabora. Od pokušaja bivšeg premijera da se krajem prošle godine vtari u saborske klupe, kako bi se eventualno zaštitio imunitetom do najsvježijeg izbacivanja svih zastupnika HDSSB-a iz Sabora nikada nije bilo dosadno.


O tome donosi li Hrvatski sabor dobre ili loše zakone možemo raspravljati, ali da je tijekom sjednica rijetko dosadno malo tko bi mogao poreći.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković i saborski zastupnik Hrvoje Zekanović Okršaj Zekanovića i Plenkovića: "Tipkate po mobitelu kao u balkanskoj krčmi", "Sigurno se nisam bavio Corona pivom" Andrej Plenković u Saboru Plenković u Saboru, Mrak Taritaš proziva: "Ministar je ljetos imao vremena za slikanje sa zvijezdama, ali ne i da provjeri rade li generatori u KB-u Dubrava"

Ovogodišnje saborsko zasjedanje obilježili su brojni incidenti, svađe, vrijeđanja, izbacivanja iz sabornice, ali i poneke smiješne situacije.

Krajem prošle godine sve je nasmijala rasprava oko rasporeda sjedenja nakon što se u Sabor vratio bivši premijer Ivo Sanader, a nitko nije želio sjediti pokraj njega.

SDP nekoliko je puta pozivao na izglasavanje povjerenja premijerki i Vladi, napuštali su sabornicu u znak prosvjeda, a učestalo su i tražili pojavljivanje premijerke Jadranke Kosor na sjednici nakon što su u Zagrebu počele gotovo svakodnevne prosvjedne šetnje.

No najviše je incidenata bilo na relaciji zastupnici HDSSB-a - predsjednici Sabora. Bilo je tu trganja prijedloga zakona, uputnica za psihijatra, gašenja mikrofona, te izbacivanja iz sabornice, koje je kulminiralo kada su u srijedu izbačena sva četiri zastupnika te stranke.

Na neke od saborskih incidenata podsjećamo vas u priloženim videima.