Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tijekom svečane sjednice gradskog vijeća u Zadru, za vrijeme dodjele godišnjih nagrada u kazalištu, došlo je do manjeg incidenta.


Naime, dok je na pozornici nagradu primala Renata Peroš, ravnateljica Narodnog muzeja u Zadru, skupina gradskih vijećnika SDP-a podigla je u publici dva transparenta. Na jednom je pisalo 'Peroš+Kalmeta=simbol političke korupcije', a na drugom je velikim crvenim slovima pisalo PROTIV.

Vezani članci Razbijeni prozori zadarskog SDP-a ''Kampanja je počela'': Netko je kamenjem porazbijao prozore prostorija SDP-a, pozvana policija Treća dodjela nagrada Rock&Off Koncerti uživo, odlična iznenađenja i virtualna zabava obilježili treću dodjelu nagrada Rock&Off

Podsjetimo, Renata Peroš je nakon lokalnih izbora 2001. godine s liste nezavisnih kandidata prešla u HDZ čime je izravno omogućila Božidaru Kalmeti da postane gradonačelnik Zadra.

>> Prvi čovjek Zadra oženio sina

Vijećnici SDP-a i na prošloj su sjednici gradskog vijeća odbili dati suglasnost za dodjelu nagrade Renati Peroš nazivajući to već tada političkom korupcijom.

Nakon današnjeg incidenta gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta je izjavio 'kako njihov postupak govori više o njima samima', dok su vijećnici SDP-a izjavili kako 'i dalje žele upozoravati na korupciju'. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook