Ovdje smo simbolično da pokažemo da postoji druga strana, imamo Hrvatsku kakvu je utemeljio Tuđman, Hrvatsku u kojoj se niti poštuju ljudska prava i koja je krumpirana, poručili su prosvjednici.

Galerija


Sat vremena prije svečanog otvaranja spomenika prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu samo nekoliko metara dalje održan je prosvjed protiv istog tog spomenika.

Vezani članci Obitelj Maršanić bila na sastanku u Gradskom poglavarstvu u Zagrebu (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) - 1 Obitelj čija je zemlja na okretištu tramvaja tvrdi da im Grad Zagreb i ZET prijete ''da će od njih napraviti primjer drugima'' The Chemical Brothers (Foto: Callo Albanese) Sve je spremno za spektakl The Chemical Brothersa u Zagrebu

Posvjednici smatraju da dr. Franjo Tuđman ne zaslužuje spomenik. Neke od svojih poruka istaknuli su transparentima.

"Ovdje smo simbolično da pokažemo da postoji druga strana, imamo Hrvatsku kakvu je utemeljio Tuđman, Hrvatsku u kojoj se niti poštuju ljudska prava, koja je korumpirana, s 200 bogatih obitelji koja sve više širi mržnju prema drugima i drukčijima", poručila je Rada Borić iz Nove ljevice.

Prosvjed nije prošao bez incidenata. Kako su za DNEVNIK.hr potvrdili iz zagrebačke policije, zabilježili su dva incidenta. Oko 15 sati javni red i mir narušavao je muškarac (61) koji je odveden u prostorije policije na razgovor, a oko 16 sati također je došlo do narušavanja javnog reda i mira te je 59-godišnjaku pružena liječnička pomoć u KBC Zagreb.

Kako piše N1, oko 16 sati došlo je do naguravanja nakon što je netko viknuo "Tuđman je zločinac", a navodno je muškarac tom prilikom primio udarac šakom u glavu..