Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Deportiran iz Hrvatske

VIDEO Objavljena snimka Makedonca koji je uznemiravao sredozemnu medvjedicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz nepoznatog razloga Makedonac (56) je uznemiravao sredozemnu medvjedicu. Policija je izašla na teren i utvrdila da je muškarac nezakonito boravio na teritoriju RH.

Zbog uznemiravanja sredozemne medvjedice policija je prijavila 56-godišnjeg makedonskog državljanina.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neujednačena primjena Policija oduzela 1148 vozila: U nekim dijelovima Hrvatske ćete proći gore, evo o čemu to ovisi Gordana Kliman Gabar Građane stalno upozoravaju Policija provela akciju nadzora prometa: "Smanjenjem tih prekršaja poboljšala bi se sigurnost u prometu"

'30. srpnja oko 15.30 sati, u Gortanovoj uvali u Puli, na plaži na kojoj se nalazi edukativni pano o zabrani uznemiravanja strogo zaštićene svojte sredozemne medvjedice, iz većeg broja kupača, koji su promatrali medvjedicu u mirovanju, izdvojio se 56-godišnji makedonski državljanin. Muškarac se približio prostoru koji je ograđen trakama zabrane približavanja te je nekoliko puta udario rukom sredozemnu medvjedicu po leđima i otjerao je s plaže prema moru', izvijestila je policija koja je nakon incidenta izašla na teren.

Pula: Pijani turisti uznemiravali sredozemnu medvjedicu

Utvrdili su da je Makedonac počinio prekršaj iz Zakona o zaštiti prirode zbog čega mu je izrečena novčana kazna od 1500 kuna koju je odmah platio.

Iako je policija u svom službenom priopćenju objavila da je muškarac udarao sredozemnu medvjedicu, na snimci su ne vidi nikakvo fizičko nasilje, već samo pokušaj turista da joj priđe i dodirne. Uplašena sredozemna medvjedica se nakon njegovih nekoliko pokušaja povukla prema moru.

Utvrđeno je da 56-godišnjak nezakonito boravi na teritoriju RH pa je 'radi počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima, uhićen i doveden u prostorije policijske postaje, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protjeran je iz Republike Hrvatske na rok od 5 godina i prisilno udaljen'.

Nemojte je uznemiravati, neka uživa!

Sredozemna medvjedica strogo je zaštićena svojta koja često posjećuje pulske plaže zbog čega iz policije upozoravaju građane i turiste da joj se ne približafvaju, ne diraju je i ne gađaju kamenjem, kao i da blizu nje ne puštaju svoje kućne ljubimce.

Za fizičke osobe, za uznemiravanje sredozemne medvjedice, previđene su novčane kazne od 7.000 do 30.000 kuna, upozorava policija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene