Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz nepoznatog razloga Makedonac (56) je uznemiravao sredozemnu medvjedicu. Policija je izašla na teren i utvrdila da je muškarac nezakonito boravio na teritoriju RH.


Zbog uznemiravanja sredozemne medvjedice policija je prijavila 56-godišnjeg makedonskog državljanina.

Vezani članci Lokacija na kojoj je uhićen Ivan Božić - 5 VIDEO Pogledajte trenutak uhićenja Ivana Božića: Prilikom upada u kuću u Solinu ozlijeđen policajac Policija: Ilustracija Šokantan početak dana: Sletio s ceste i udario u kuću

'30. srpnja oko 15.30 sati, u Gortanovoj uvali u Puli, na plaži na kojoj se nalazi edukativni pano o zabrani uznemiravanja strogo zaštićene svojte sredozemne medvjedice, iz većeg broja kupača, koji su promatrali medvjedicu u mirovanju, izdvojio se 56-godišnji makedonski državljanin. Muškarac se približio prostoru koji je ograđen trakama zabrane približavanja te je nekoliko puta udario rukom sredozemnu medvjedicu po leđima i otjerao je s plaže prema moru', izvijestila je policija koja je nakon incidenta izašla na teren.

Pula: Pijani turisti uznemiravali sredozemnu medvjedicu

Utvrdili su da je Makedonac počinio prekršaj iz Zakona o zaštiti prirode zbog čega mu je izrečena novčana kazna od 1500 kuna koju je odmah platio.

Iako je policija u svom službenom priopćenju objavila da je muškarac udarao sredozemnu medvjedicu, na snimci su ne vidi nikakvo fizičko nasilje, već samo pokušaj turista da joj priđe i dodirne. Uplašena sredozemna medvjedica se nakon njegovih nekoliko pokušaja povukla prema moru.

Utvrđeno je da 56-godišnjak nezakonito boravi na teritoriju RH pa je 'radi počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima, uhićen i doveden u prostorije policijske postaje, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protjeran je iz Republike Hrvatske na rok od 5 godina i prisilno udaljen'.

Nemojte je uznemiravati, neka uživa!

Sredozemna medvjedica strogo je zaštićena svojta koja često posjećuje pulske plaže zbog čega iz policije upozoravaju građane i turiste da joj se ne približafvaju, ne diraju je i ne gađaju kamenjem, kao i da blizu nje ne puštaju svoje kućne ljubimce.

Za fizičke osobe, za uznemiravanje sredozemne medvjedice, previđene su novčane kazne od 7.000 do 30.000 kuna, upozorava policija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju