Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Inspekcija u Ini

INA: U kompaniji manje od 50 stručnjaka iz MOL grupe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Ine su danas potvrdili i da inspekcijska tijela vrše kontrolu u tvrtki.

U Ini poslove obavlja manje od 50 stručnjaka iz MOL Grupe, a svi zaposlenici MOL Grupe koji trebaju plaćati porez u Hrvatskoj sukladno važećim poreznim zakonima i praksama, plaćaju svoje poreze u Hrvatskoj, odgovorili su danas iz Ine upitani za komentar navoda sa sjednice Istražnog povjerenstva za privatizaciju Ine da u toj kompaniji radi više od 300 Mađara bez boravišne i radne dozvole.

Pročitajte i ovo Državni inspektorat i kazne; ilustracija - 1 Skup Uskrs Kažnjeni zbog jaja i kolača: To su najblaže kazne, mogli su platiti 3900 eura Radovi na odmorištu Zagreb - 2 Radovi na A3 VIDEO/FOTO Ogromno gradilište kraj Zagreba: Novi kompleks niče na mjestu poznatog odmorišta, doznajemo što će se sve izgraditi

'U Ini poslove obavlja određeni broj stručnjaka iz MOL Grupe koji dolaze iz različitih zemalja, uglavnom iz Mađarske i Slovačke, te su odabrani kako bi popunili postojeće potrebe u vještinama i iskustvu s ciljem postizanja bržeg razvoja INA-e', priopćili su iz Ine.

Pritom napominju da je njihov broj znatno manji od onog koji se navodi u medijima, odnosno riječ je o manje od 50 osoba.

Dodaju da će se broj stranih stručnjaka u INA-i smanjivati u nekoliko narednih godina jer očekuju da će ih zamijeniti 'domaći' ljudi.

'Svi zaposlenici MOL Grupe koji ga trebaju plaćati, plaćaju porez u Hrvatskoj'

Za usporedbu, navode da je u INA d.d. zaposleno oko 10.000 djelatnika, a ukupno u INA Grupi više od 16.000, što čini brojku od 50 stranaca manjom od 0,5 posto ukupnog broja radnika INA Grupe.

'Ono što posebno želimo naglasiti je da svi zaposlenici MOL Grupe koji trebaju plaćati porez u Hrvatskoj sukladno važećim poreznim zakonima i praksama, plaćaju svoje poreze u Hrvatskoj', navode iz Ine i dodaje da je njihov status reguliran sukladno domaćim i međunarodnim pravilima i zakonima.

'U ovom trenutku možemo potvrditi da inspekcijska tijela vrše kontrolu navedenog u INA-i. Kompanija je otvorena za suradnju po ovom pitanju u skladu s važećom regulativom Republike Hrvatske', kažu iz Ine.

Navode i da se plaće za Inin menadžment obračunavaju putem vanjske kompanije već godinama te da je angažiranje vanjskih kompanija za određene poslove uobičajena poslovna praksa. Dodaju da se podaci o menadžerskim plaćama kumulativno objavljuju u Ininom Godišnjem izvješću koje je dostupno i na kompanijskim internet stranicama. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene