Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Naftalan i Ina d.d. potpisali su u srijedu ugovor kojim se Naftalanu omogućava obnova zaliha naftenske nafte - jedinstvenoga prirodnog bogatstva kojim se bolnica u Ivanić-Gradu već 25 godina uspješno koristi u terapiji kožnih bolesti, posebice psorijaze i neurodermatitisa, te upalnih procesa u zglobovima, poput artritisa i opeklina, i u rehabilitaciji poslije operativnih zahvata.


Ugovor su potpisali ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Naftalana Goran Maričić i izvršni direktor Istraživanja i proizvodnje nafte i plina u Ini Želimir Šikonja.

Vezani članci Darujte krv - spasite život! - 4 Apel iz osječkog KBC-a: "Krvne grupe A i 0 su na minimumu, imamo izuzetno veliku potrošnju" Rađaonica, ilustracija (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Nakon pobune dubrovačkih rodilja, provjerili smo kakvo je stanje s primanjem epiduralne u ostalim bolnicama: "Svatko ima svoja uvjerenja"

Ina će izdvajati naftu bogatu posebnom naftenskom naftom iz bušotina eksploatacijskoga polja Šumećana. Nafta iz tih bušotina bogata je ljekovitim svojstvima, a komercijalno se u medicini upotrebljava jedino u Ivanić-Gradu i Azerbajdžanu, navodi se u priopćenju.

Specijalna bolnica iz Ivanić-Grada naftalan upotrebljava u terapiji pacijenata u posebnim naftalanskim kupkama, no razvila je i jedinstvene vlastite proizvode od naftalana – Naftalan kremu i Naftalan ulje. Za tim proizvodima, ističe se u priopćenju, vlada veliki interes te imaju veliki izvozni potencijal, posebice na ruskome i skandinavskom tržištu. Zato se Naftalan nada da će u sljedećim godinama upravo njihovom prodajom ostvarivati znatan dio svojih prihoda.

"Ovaj čin shvaćamo kao još jedan znak potpore Ine našoj bolnici, ali i cijelom Ivanić-Gradu i okolici, s obzirom na to da medicinski turizam koji razvijamo u Naftalanu ima pozitivan učinak na cijeli kraj. Neometana dobava sirovine omogućava nam i realizaciju nove investicije planirane za sljedeću godinu, a radi se o opremanju vlastitog laboratorija za destilaciju sirove naftenske nafte. Vlastiti laboratorij koji omogućava veću kontrolu kvalitete naftalana može dodatno povećati atraktivnost naše ponude, kako kod nas u bolnici, tako i naših proizvoda, a koju sve više prepoznaju stranci, posebno iz Rusije, Švedske, Finske, Danske i Norveške te Njemačke i Austrije", izjavio je ravnatelj Naftalana Goran Maričić.

Izvršni direktor Istraživanja i proizvodnja nafte i plina i Ini Želimir Šikonja izjavio je kako ih će Inina ljekovita naftenska nafta i na taj način pridonijeti razvoju ivanićkog kraja, ali i dobrobiti pacijenata iz svih krajeva Hrvatske i šire. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju