Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Naftalan i Ina d.d. potpisali su u srijedu ugovor kojim se Naftalanu omogućava obnova zaliha naftenske nafte - jedinstvenoga prirodnog bogatstva kojim se bolnica u Ivanić-Gradu već 25 godina uspješno koristi u terapiji kožnih bolesti, posebice psorijaze i neurodermatitisa, te upalnih procesa u zglobovima, poput artritisa i opeklina, i u rehabilitaciji poslije operativnih zahvata.


Ugovor su potpisali ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Naftalana Goran Maričić i izvršni direktor Istraživanja i proizvodnje nafte i plina u Ini Želimir Šikonja.

Vezani članci Boris Miletić Nakon poziva građanima na volontiranje u bolnici, oglasio se gradonačelnik i prozvao krivca: ''Ljudi ima...'' Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore Predsjednik Hrvatske liječničke komore poručio: "Ovo je uzlazni krak trećeg vala. Vidjet ćemo hoće li druženja za uskrsne blagdane pridonijeti porastu novozaraženih"

Ina će izdvajati naftu bogatu posebnom naftenskom naftom iz bušotina eksploatacijskoga polja Šumećana. Nafta iz tih bušotina bogata je ljekovitim svojstvima, a komercijalno se u medicini upotrebljava jedino u Ivanić-Gradu i Azerbajdžanu, navodi se u priopćenju.

Specijalna bolnica iz Ivanić-Grada naftalan upotrebljava u terapiji pacijenata u posebnim naftalanskim kupkama, no razvila je i jedinstvene vlastite proizvode od naftalana – Naftalan kremu i Naftalan ulje. Za tim proizvodima, ističe se u priopćenju, vlada veliki interes te imaju veliki izvozni potencijal, posebice na ruskome i skandinavskom tržištu. Zato se Naftalan nada da će u sljedećim godinama upravo njihovom prodajom ostvarivati znatan dio svojih prihoda.

"Ovaj čin shvaćamo kao još jedan znak potpore Ine našoj bolnici, ali i cijelom Ivanić-Gradu i okolici, s obzirom na to da medicinski turizam koji razvijamo u Naftalanu ima pozitivan učinak na cijeli kraj. Neometana dobava sirovine omogućava nam i realizaciju nove investicije planirane za sljedeću godinu, a radi se o opremanju vlastitog laboratorija za destilaciju sirove naftenske nafte. Vlastiti laboratorij koji omogućava veću kontrolu kvalitete naftalana može dodatno povećati atraktivnost naše ponude, kako kod nas u bolnici, tako i naših proizvoda, a koju sve više prepoznaju stranci, posebno iz Rusije, Švedske, Finske, Danske i Norveške te Njemačke i Austrije", izjavio je ravnatelj Naftalana Goran Maričić.

Izvršni direktor Istraživanja i proizvodnja nafte i plina i Ini Želimir Šikonja izjavio je kako ih će Inina ljekovita naftenska nafta i na taj način pridonijeti razvoju ivanićkog kraja, ali i dobrobiti pacijenata iz svih krajeva Hrvatske i šire. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook