Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspješno prošli audit

Imunološki zavod dobio certifikate za upravljanje kvalitetom i okolišem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Postupak certificiranja pokrenut je krajem 2014. godine.

Imunološki zavod izvijestio je u utorak da je uspješno prošao certifikacijski audit (neovisnu ocjenu) za dobivanje ISO normi za sustave upravljanja kvalitetom i okolišem, pa će mu certifikati ISO 9001:2008 i ISO 14001:2004. biti uručeni u roku 30 dana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pismo liječnicima HALMED poslao važno upozorenje: "Moguć je razvoj neurorazvojnih poremećaja" Ilustracija Dvije serije Povlači se poznati lijek iz ljekarni: HALMED objavio detalje

Postupak certificiranja pokrenut je krajem 2014. godine, a provela ga je nezavisna tvrtka SGS Adriatica.

U Imunološkom zavodu ističu da je za njih dobivanje certifikata vrlo značajno jer potvrđuju kvalitetu poslovnih procesa, što je osnova za nadogradnju sustava upravljanja.

"Visia Croatica" traži da Vlada hitno donese odluku o Imunološkom zavodu

Cerifikati se odnose na racionalno gospodarenje resursima, skrb za zaposlene, brigu za okoliš i gospodarenje otpadom, što je važno za sve koji proizvode biološke lijekove.

"Ti certifikati potvrđuju da Imunološki zavod može efikasno organizirati svoje poslovanje, pa se nadamo da će pomoći u razrješenju cjelokupne situacije oko sudbine Zavoda", kazao je predsjednik Uprave Imunološkog zavoda Mario Meštrović.

Imunološki zavod trenutno čeka na novi očevid Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED), radi provjere ispunjavanja uvjeta dobre proizvođačke prakse u prostorijama Zavoda, kako bi ponovno dobio dozvole za proizvodnju cjepiva i krvnih pripravaka, koje je izgubio 2013. nakon što je stručno povjerenstvo HALMED-a utvrdilo da ne ispunjava uvjete za proizvodnju sterilnih lijekova i bakterijskih cjepiva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene