Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crveni nosovi

U 7 godina nasmijali su 70.000 djece u bolnicama i ta brojka stalno raste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unose smijeh i glazbu u bolničke sobe već 7 godina, a najviše im se vesele oni najmlađi.

Klaunovi doktori od ove godine zabavljaju i djecu s teškoćama u razvoju, a danas su posjetili i specijalnu bolnicu Gornja Bistra.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Misija deset godina Crveni nosovi klaunovidoktori nastavljaju s misijom vraćanja sreće i optimizma Doktor Žulee ''Neće me spriječiti ni koronavirus!'' Nasmiješena lica razveselila djecu u bolnici i korisnike doma za starije, ali ovaj put pod prozorima

"Nama je to poseban gušt, Bistra je posebno mjesto, nije ljudima lako, ali kada vidimo da se oni razvesele, onda smo jako sretni", kaže doktorica Krafnica.

Za djecu s teškoćama u razvoju pripremili su posebnu predstavu - gdje su oni najvažniji dio. Tako su ovi mališani postali pravi orkestar. "Djeca naime vrlo dobro reagiraju na glazbu, na dodir, na zvuk, na oblik, tako da smo mi već navikli da uvijek nađemo dobar orkestar", kaže Jadranka Milosrdić.

Koliko to znači ovoj djeci, znaju oni koji s njima provode svaki dan. U Gornjoj Bistri brinu se o djeci s kroničnim i najtežim oblicima bolesti.

"Imamo svi određene svoje kočnice u životu i barijere u životu, ova djeca su jednaka kao mi, samo to ne mogu pokazati, ne mogu prohodati kao nas dvoje, ali u svemu su drugom jednaki kao mi", ističe ravnatelj bolnice Renato Mittermayer.

Jednako se vole i veseliti. Zato su Klaunovidoktori od ove godine krenuli s posebnim programom za djecu s teškoćama u razvoju.

"Liječnici koji naravno pomažu toj djeci i mi koji donesemo umjetnost na kraju se stvori jedna prekrasna atmosfera gdje ja mislim da djeca od toga najviše imaju koristi", kaže Mladenka Majerić, izvršna direktorica Crvenih nosova.

U 7 godina postojanja uspjeli su nasmijati više od 70 tisuća djece. A taj broj samo raste.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene