Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šteta 150 tisuća eura

Pijani mladić autom uništio groblje: 'Vidjela sam svoje mrtve'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U mjestu Svib na području Imotskog ogorčeni mještani obilazili su svoje razbijene grobnice.

Proteklog vikenda 27-godišnji sumještanin svojim je automobilom zbog prevelike brzine sletio u groblje, doslovno glisirao preko mramornih ploča grobnica i redom sve razbijao. Oštećeno je 25 grobova.

Pročitajte i ovo Skrnavljenje erdutskog groblja - 3 Nečuveni vandalizam FOTO Policija otkrila tko je uništio groblje u Slavoniji: Rezultat istrage je za neke šokantan, za neke i tužan Skrnavljenje erdutskog groblja - 1 Užas u Erdutu Napravili kaos na groblju, najgori stradala posljednja počivališta dviju djevojčica: "To može samo nečovjek napraviti"

Vozač i njegovo društvo imali su veliku sreću, prošli su samo s lakšim ozljedama. Otvorene grobnice prekrivene su daskama i folijama. Čeka se stručna procjena štete, mještani procjenjuju da je šteta 150 tisuća eura.

'Sve sam vidjela, sve je porazbijano, vidjela sam svoje mrtve', rekla je očajna mještanka Sviba. Briljantni vozač imao je 0,8 promila alkohola u krvi. Slupani auto je ekspresno sam sklonio .

Mještani i Općina su upozoravali da je cesta opasna. Hrvatske ceste još nisu postavile ležeće policajce. 'Nastojat ćemo zaštitit te grobnice do konačnog rješenja', tvrdi Božo Čubić, načelnik općine Cista Provo.Otvorene grobnice su za sada prekrivene daskama i folijama.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene