Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada donijela uredbu

Bespravna gradnja: Doznajte koliko bi Vas mogla koštati legalizacija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska vlada na današnjoj je sjednici donijela uredbu o naknadi koju trebaju platiti građani kako bi mogli zadržati svoje nezakonito izgrađene zgrade.

Prema Vladinoj simulaciji, za zgradu veličine 150 četvornih metara u zagrebačkom naselju Kozari bok građanin bi trebao platiti naknadu od 8.200 kuna, no ako se radi o stambenom objektu platit će samo 2.800 kuna, rekao je ministar zaštite okoliša, graditeljstva i prostornog uređenja Branko Bačić.

Isto tako, u Splitu u predjelu Sirobuja za zgradu iste veličine, ako se radi o stambenom objektu, građanin bi platio 2.044 kuna, kaže Bačić. Kada je riječ o poljoprivrednim objektima i farmama, za farmu veličine od 600 do 700 četvornih metara, kolika je prosječna farma u Hrvatskoj, trebalo bi platiti naknadu između 600 i 700 kuna.

Prihod od naknada dijelit će se na jedinice lokalne samouprave i državni proračun, a ta će sredstva biti namjenska, najavio je Bačić. Jedinice lokalne samouprave dužne su ta sredstva utrošiti na uređenje samog naselja, a Vlada će ih iskoristiti za izradu novog katastra i gruntovnice te povećanje energetske učinkovitosti zgrada.

Pročitajte i ovo Glasačka kutija Nova odluka Vlade Ova četiri mjesta u lipnju idu na prijevremene izbore Andrej Plenković i Peđa Grbin Iz minute u minutu Domovinski pokret slikao se ispod velikog križa i oglasio o SDSS-u, a Grbin poručio da Plenković treba psihijatra

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene