Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prebrojali ih sve

Ima li Šibenik najviše stuba na Mediteranu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svaki se hrvatski grad ponosi nečim posebnim. No izuzetan podatak dolazi iz Šibenika. Tamo su turistički vodiči izbrojali 2.851 kamenu stubu.

Pronašli podatak da ne postoji grad na Mediteranu koji ih toliko ima. Dakle, Šibenik bi trebao biti najstrmiji grad. Turisti već prebrojavaju skale. Na vrhu stuba prve kapljice znoja, rumeni obrazi i obavezno malo odmora.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću...

Svega 120 i već bole noge. U strogoj tajnosti grupa šibenskih turističkih vodiča pobrojala ih je točno 2.851. Njih osam je stube brojalo sedam dana po dva tri sata. Brojali su samo kamene stube i samo one koje se nalaze unutar gradskih zidina. Nisu pobrojane čak ni one stoljećima stare ako vode do nečijeg kućnog praga.

Francuzi priznaju, za Šibenik su znali samo zbog katedrale. 'Nisam znala za podatak, ali znam da sam umorna i trebam odmor', rekla je Nada, turistica iz Francuske. U starom dijelu grada lako ih savladavaju majke s djecom ili umirovljenici. Velika je to prilika i za nadopunu turističkog brenda. 'Mislim da bi bilo lijepo kad kažete Šibenik, osim katedrale i UNESCO-a, da vam padne napamet najveći broj skala na Jadranu, a možda i na Mediteranu', kaže Ana Gojanović Rakić iz ureda gradonačelnika.

Zahvaljujući vrijednim vodičima, Šibenik zna broj svojih stuba, 2.851. Podvig ih je bio sagraditi, a ništa manji i sve redom izbrojati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene