Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vruće i sparno

Ima li lijeka ovom teškom vremenu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoke temperature, nagle promjene tlaka zraka i visoka koncentracija vlage u zraku spoj je koji vrijeme čini teškim i nepodnošljivim.

Ne osjećaju se loše samo kronični bolesnici, već i zdravi ljudi. Ima li lijeka?! Ujutro bude sunce, popodne naoblaka i navečer pljuskovi. I tako već nekoliko dana - vrijeme se poigrava s nama i našim zdravljem. 'Inače sam dobrog zdravlja, ali ovo nije normalno. Sam sebi ne mogu opisati od čega se tako osjećam. Nisam imao nekih zdravstvenih tegoba i tlak mi je u redu, ali sad me neka slabost i znojenje udara', kaže Josip Johum iz Antunovca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BOLNICE POD PRITISKOM Ma kakvo ublažavanje mjera!? Susjedi uveli PCR testiranje za strance, domaći bez testa direktno u karantenu Darko Sinjeri i Matea Čorić - 1 SPARINE POSVUDA Stručnjak za hitnu medicinu objasnio kako prepoznati simptome toplinskog udara i na koji se način najbrže možemo rashladiti

Za sve je krivo vrijeme koje pogađa zdrave, bolesne, pa čak i liječnike... 'Osjećam se isto loše. Vjerojatno kao i svi ovi pacijenti koji su nas čekali. Mislim užasno. Jedna vazodiletacija, širenje krvnih žila, loše se osjećam, glava boli, oscilacije tlaka... Za sve kronične bolesnike preporučujem redovno uzimanje terapije, kontrolu svojih liječnika, dosta tekućine, mirovanja i doista minimalizirati fizičku aktivnost', opisuje liječnica Jadranka Pralas. Teško vrijeme osobito pogađa kronične bolesnike.

Slična je preporuka i zdravima, ali s jednom razlikom. Umjesto tableta, popiti barem 8 čaša vode na dan. Kad već ne možemo utjecati na vrijeme,  možemo bar na svoje ponašanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene