Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Hrvatsku je stigao jedan od kandidata za predsjednika Europske komisije, liberal Guy Verhofstadt. U Istri je razgovarao s proizvođačima maslinova ulja, vina i pršuta te saslušao njihove ideje, ali i primjedbe. Najviše ih muči sukob oko zaštite izvornosti pršuta i terana.


Rješenje spora je u dogovoru, kaže Guy Verhofstadt, kandidat Saveza liberala i demokrata za predsjednika Europske komisije. Istarske autohtone proizvode želi vidjeti u specijaliziranim trgovinama diljem Europe.

Vezani članci Trumpov spomenik u Sloveniji (Foto: AFP) Izgorio drveni kip koji podsjeća na Donalda Trumpa: ''Očekivali smo veći broj turista...'' Kazalište, ilustracija Kulturni skandal u Sloveniji: Popularni glumac i redatelj ostao bez posla i osuđen na zatvor zbog potpuno sulude ideje

'Ljudi su zasićeni masovnim proizvodima u velikim centrima, žele okusiti okuse i mirise neke regije, žele uživati u kvaliteti i to je velika šansa za ove proizvode', rekao je Guy Verhofstadt, kandidat za predsjednika EK.

Najstariji maslinik u Hrvatskoj dobio gotovo pola milijuna eura!

Istarske maslinare pak muči nedostatak proizvoda - maslina. Kvalitetno ulje brzo se proda na stranim tržištima.

Sudeći po oduševljenju stranih gostiju pri kušanju autohtonih istarskih proizvoda, poljoprivreda, bar u Istri, ima svijetlu budućnost.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook