Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik stranke Hrast - pokret za uspješnu Hrvatsku Ladislav Ilčić uputio je u nedjelju otvoreno pismo saborskim zastupnicima Mosta nezavisnih lista u kojemu ih poziva da ne inzistiraju na "velikoj koaliciji".


"U predizbornoj kampanji isticali ste da su SDP i HDZ antireformske snage. Ako se stvori 'velika koalicija', u njoj će većinu glasova imati te, po vašem mišljenju antireformske snage, koje Most, obzirom da će biti u manjini, neće moći 'natjerati' na provođenje reformi. Ako ostvarite saborsku većinu samo s Domoljubnom koalicijom, mi iz te koalicije nećemo moći donijeti nijednu odluku bez vaše podrške. Drugim riječima, vi ćete nas moći 'natjerati' na one programske odluke koje su vama važne. Taj argument neoborivo pokazuje da Most, ako će inzistirati na 'velikoj koaliciji', u stvari ne želi reforme", navodi Ilčić u otvorenom pismu.

ZBOG STABILNOSTI U DRŽAVI Pupovac ne isključuje mogućnost potpore vladi HDZ-a

Vezani članci Slika nije dostupna Božo Petrov o pritiscima iz HDZ-a i SDP-a: 'To bi im bilo kontraproduktivno' Slika nije dostupna 'MOST-u bi zalet u Vladu u prvih tjedan dana jako naštetio'

Ilčić u pismu Mostu također dodaje da bi Božo Petrov prije dvije godine u Metkoviću odmah oformio 'veliku koaliciju' sa Stipom Gabrićem – Jambom kad bi jedinstvo svih ključnih političkih snaga bio najvažniji čimbenik za provođenje reformi.

"Političko prepucavanje protiv kojeg se borite neće se smanjiti uvođenjem jednopartijskog sustava i forsiranjem spajanja temeljno različitih političkih opcija. Novu političku kulturu mogu donijeti samo novi ljudi u politici, koji će poštivati različitost mišljenja a ne tu različitost pokušati nasilno ukinuti. Most u tom procesu može dati značajan doprinos, naravno, ako se za to odluči", poručuje Ilčić Mostu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook