Ekipa Nove TV jedina je jutros izašla sa savudrijskim ribarima u područje spora hrvatske i slovenske strane.

Galerija


Tek što su savudrijski ribari jutros počeli vaditi mreže prišla im je slovenska policija. Slovenski patrolni brod pokušavao je prići hrvatskoj kočarici te su joj izdali upozorenje kako se nalazi u slovenskim teritorijalnim vodama.

Vezani članci Ribar (Foto: Dnevnik.hr) Ribari nakon sastanka u Vladi: ''Od večeras mirno spavamo. Možemo normalno raditi'' Ruža Tomašić (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) Ruža Tomašić traži od Vlade da silom obrani morsku granicu sa Slovenijom

Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja prilaska Slovenci su odustali.

Susret s slovenskim policijskim brodom nije izbjegnuo niti ribar Ecio. „Bili su kulturni kao i svaki dan. Problema nikad nismo imali, ni sad ih nemamo", kazao nam je ribar Ecio Kocijančić.

Ribari žele samo jednu stvar

Tijekom prijepodneva u Savudrijsku valu stiglo je i dodatno policijsko pojačanje.

Ribari žele samo jednu stvar. „Očekujem suzdržanost od svih subjekata u ovom sporu, da će prevladati razum i način mirnog i prihvatljivog rješenja za obje strane“, kaže ribar Danilo Latin.

S druge strane zaljeva slovenska policija bila je u punoj pripravnosti. Slovenski ribari problem vide u politici. „To je politički čin, politiku ne komentiram. Lovim i živim od ribe“, kaže slovenski ribar Rajo Savič. Ipak, vjerovat će svojim političarima. Ono što svi stanovnici s obje strane zaljeva jest što skorije rješenje problema.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr