Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Direktor naftnog giganta:

"Ako Rosnjeft uđe u vlasničku strukturu Ine, kompanijina postrojenja bit će modernizirana"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naftni gigant Rosnjeft i dalje je čvrsto zainteresiran za ulazak u vlasničku strukturu Ine. U intervjuu za subotnji Jutarnji list, prvi čovjek Rosnjefta Igor Sečin tvrdi da su rafinerije u Rijeci i Sisku ključna imovina Ine.

Ako Rosnjeft uđe u vlasničku strukturu kompanije ta postrojenja bit će modernizirana i moći će rentabilno poslovati. Većinski ruska državna kompanija u djelomičnom vlasništvu svoje namjere iznijela je još prije četiri godine Vladi Zorana Milanovića, no od tada nikakvog pomaka nije bilo.

Pročitajte i ovo Davor Filipović Promjene Filipović: ''Preuzimanje OMV-a Slovenije dobro je za Inu'' Ina: Ilustracija - 2 VEČER UOČI SASTANKA Objavljeni važni dokumenti o ugovorima Hrvatske i MOL-a: Sastaje se Savjet za Inu

"Upoznat sam s činjenicom da je hrvatska Vlada već nekoliko puta izjavila da očekuje modernizaciju rafinerija, no da je mađarski MOL, kao najveći dioničar Ine, najavio planove za zatvaranje postrojenja u Sisku tvrdeći da proizvodnja navodno nije isplativa i da radnika ima previše. Uprava Ine očito se fokusirala na riječku rafineriju koja je blizu mora i može se lakše uključiti u trgovački lanac. Međutim, mi smatramo da nema razloga zatvarati rafineriju koja nakon modernizacije može zauzeti važnu poziciju na europskom tržištu prerade nafte. Dapače, ona zapošljava visoko kvalificirane, iskusne stručnjake i ne može se dozvoliti da oni ostanu na cesti. Ako Rosnjeft uđe u vlasničku strukturu Ine, kompanijina postrojenja bit će modernizirana i moći će proizvoditi naftne derivate u okvirima tržišne rentabilnosti", rekao je Igor Sečin Jutarnjem listu.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene