Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kadrovska križaljka

Igor Pokaz novi predstojnik Ureda predsjednika?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova kadrovska križaljka slaže se na Pantovčaku. Ured predsjednika Josipovića čeka velika rekonstrukcija. Tri vrlo bitna i bliska suradnika, Joško Klisović, Joško Paro i Predrag Matić, odlaze u Vladu Zorana Milanovića. Kao Klisovićev nasljednik spominje se Igor Pokaz, aktualni veleposlanik RH pri NATO-u.

Došao je sa Zrinjevca tamo se i vraća. Predsjednikov predstojnik ureda Joško Klisović odlazi za zamjenika ministrice vanjskih poslova. Njegov nasljednik najizvjesnije je bit će Igor Pokaz - aktualni veleposlanik RH pri NATO-u. Druga opcija je Vito Turšić, ravnatelj Uprave za visoko obrazovanje u Ministarstvu znanosti. 'To je na predsjedniku Josipoviću dalje da odredi tko će mu biti predstojnik ureda kao i savjetnici', kaže bivši predstojnik.

Pročitajte i ovo Klizište na Pantovčaku - 1 Aktivirano prije mjesec dana Klizište na Pantovčaku opasno prijeti okolnim kućama: Tomašević objasnio u čemu je problem Zoran Milanović na Pantovčaku - 2 Na Pantovčaku Milanović o ostavci: "Otkud vam ta ideja? Od jednog lažova nakon njegovih konzultacija s kravom?"

Predstojnik ureda ima plaću od 20.000 kuna. Tri tisuće manje nego predsjednik. Zadatak mu je organizirati rad Ureda, voditi brigu o objektima, ali i tehničkom održavanju. Novi predstojnik, zahtijeva predsjednik, mora imati iskustvo u državnoj administraciji i ne smije imati mrlja u prošlosti.

Predrag Matić je kod predsjednika je volontirao. Još kaže, ne zna tko će ga zamijeniti na mjestu savjetnika za branitelje. Možda će ga, razmišlja se, pokrivati izaslanik iz ministarstva branitelja.

Joško Paro, savjetnik za vanjsku politiku, napušta plaću od oko 17.000 kuna. Odlazi kao veleposlanik u Ameriku. Mijenjat će ga dosadašnje suradnice Mirjana Mladineo i Romana Vlahutin. Dakle, jedna osoba manje na predsjedničkom proračunu.

Iz ureda će otići na mjesto zamjenika u ministarstvo obrane Zlatko Gareljić ili Višnja Tafra. Ne razmišlja se o zapošljavanju nove osobe. Dakle, predsjednik bi na samo dvije plaće mogao uštedjeti oko pola milijuna kuna na godinu. Uštede bi se vidjele i kada bi smanjio, mnogima trn u oku, visoke savjetničke plaće. Veće su od ministarskih a bez odgovornosti. Pročelnica kabineta mjesečno prima 18.000 kuna. Mnogi mu zamjeraju i preveliku mašineriju od 130 zaposlenih na Pantovčaku od čega su 32 dužnosnika.

Ured predsjednika godišnje iz proračuna dobije oko 50 milijuna kuna. U to spadaju troškovi službenog aviona ali i održavanje nekih rezidencijalnih objekata. Vlada je najavila rezove. Sada je prilika da i Pantovčak pokaže što može. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene