Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nišra od poreza na nekretnine

Ideja koja je za Vladu sve dalja: 'Mi smo davno sažvakali tu temu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevjerodostojnost prema Bruxellesu, nedržanje do dokumenata koje šaljemo u Bruxelles može u narednim vremenima skupo koštati, kaže Ivan Šuker.

Uvođenje poreza na nekretnine od 2016. neće se dogoditi. Iz izjava premijera Zorana Milanovića i ministara jasno je kako je ta ideja za Vladu sve dalja. Inače, plan uvođenja poreza na nekretnine vlada je još u ljeto prošle godine Europskoj komisiji najavila kao jednu od mjera kojom bi Hrvatska u tri godine, točnije, do kraja 2016. prepolovila minus u blagajni.

'I Al Capone je pao jer nije plaćao porez, no kod nas nitko ne pada'

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura" Proizvodnja streljiva Povećanje proizvodnje streljiva Europska komisija usmjerila milijarde eura za jačanje zajedničke europske obrane

'To ćemo vidjet sad u ovim razgovorima oko reformi, ali u ovoj godini oko toga sigurno nema ništa', kaže potpredsjednik Vlade Branko Grčić.

'Mi smo davno sažvakali tu temu', poručio je ministar Ivan Vrdoljak.

'To nas može skupo koštati'

'Zoran Milanović je prošlu godinu u travnju na sjednici Vlade prihvatio program konvergencije, jedan od detalja je izrada zakona u 2015., primjena 01.01. 2016. To je on napisao, to je on potpisao - to je cijela vlada digla ruku, što se sad promijenilo? Što se promijenilo? NIšta, osim što smo nadalje u velikm problemima', kaže saborski zastupnik Slavko Linić.

Hoće li zbog većeg PDV-a rasti cijene stanova?

'Nevjerodostojnost prema Bruxellesu, nedržanje do dokumenata koje šaljemo u Bruxelles može u narednim vremenima skupo koštati', smatra HDZ-ov Ivan Šuker.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene