Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Objavljeni su novi detalji oko uhićenja Saše Radovića, jednog od organizatora Facebook prosvjeda 'Stegnite vi remen, bando lopovska'.


U akciji 'IZNUDA' uhvaćen je kako reketari jednog od najbogatijih ljudi u Hrvatskoj, generala Ivana Čermaka. Prema policijskom izvješću uhićen je dok je pokušavao uzeti dio iznuđenog novca.

Vezani članci Slika nije dostupna Varao ženu, pa postao žrtva iznude: Požuda ga stajala skoro 100.000 kuna Slika nije dostupna Policijska akcija u Rijeci: Uhićena tri muškarca zbog reketarenja i premlaćivanja!

>> Srdoč: Radović ostaje na izbornoj listi

Bila je to klasična policijska klopka. General Čermak s luksuznim terencem stigao je na parkiralište kod tunela Učka. Na isto mjesto ubrzo je stigao još jedan auto u kojemu je muškarac sa suprugom. On ulazi u Čermakov auto, Čermak mu predaje aktovku sa 100.000 kuna.

'Nakon što je dio ugovorenog iznosa preuzeo, uhićen je blizu tunela Učka', rekao je Mikulić, načelnik sektora krim policije. Riječ je o Saši Radoviću, bivšem časniku HV-a. Radović se danas naziva piscem iako nije član društva pisaca ni društva književnika.

U svoje tri knjige pisao je o kriminalu, a generala Čermaka nazivao ratnim profiterom. Čermak je policiji nedavno prijavio ucjenu. 'Jedne njemu poznate osobe koja od njega zahtijeva da mu preda novac kako bi ga zuzvrat u javnosti putem različitih publikacija prestao prozivati kao ratnog profitera', rekao je Mikulić.

U obranu Radovića danas je stala Nataša Srdoč koja već godinama u svjetskim medijima opisuje Hrvatsku kao koruptivnu zemlju, a koja je Radovića stavila na svoju listu.

U DIP-u poručuju, Radović može ostati kandidat. Iako je uhićen pod sumnjom za kazneno djelo, nitko nije kriv dok mu se pravomoćnom sudskom presudom to ne dokaže. Srdoč i dalje inzistira: Radović mora na slobodu jer je cijela priča namještena, a za sve proziva ministra Karamarka.

'Ovaj slučaj pokazuje da mi moramo dovesti strance, jer je današnja policija, današnje sudstvo toliko isprepleteno politikom da ne možemo očekivati nepristrane odluke', rekla je Srdoč. U policiji to ne žele komentirati, tvrde da imaju čvrste dokaze. Zajedno s državnim odvjetništvom utvrdili su da je Radović dva mjeseca reketario generala Čermaka.