Obavijesti Video Pretražite Navigacija
očekuje sučeljavanje

I tim Mire Kovača ima program za izbore u HDZ-u, ali nema žena

Miro Kovač
Miro Kovač DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Izbori u HDZ-u - 1 Izbori u HDZ-u - 1 Foto: DNEVNIK.hr Izbori u HDZ-u - 2 Izbori u HDZ-u - 2 Foto: DNEVNIK.hr Davor Ivo Stier Davor Ivo Stier Foto: DNEVNIK.hr +0 Miro Kovač Galerija 1/4 >>
U timu HDZ-ova Mire Kovača nema žena, a namjerava pobijediti Andreja Plenkovićem na unutarstranačkim izborima. Deset dana prije izbora, predstavio je program, odmah nakon što ga je Plenković prozvao da programa - nema.

Odmah na početku, u programu tima Mire Kovača i kritika vodstvu stranke HDZ je, poručuju, doživio dva izborna neuspjeha zaredom, a odgovornost nitko nije preuzeo. A oni imaju cilj.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske'' Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici"

"Želimo jak HDZ, za jaku Hrvatsku, želimo HDZ koji ima kao temelje suverenost, državotvornost, demokršćanstvo, domoljublje, onako kako je zamislio i Franjo Tuđman za kojeg sam imao čast raditi u Uredu predsjednika“, kaže Miro Kovač.

Imaju još zamjerki. Od pada komunizma, poručuju, nije bilo većeg sukoba vlasti s kršćanskim vjernicima do Istanbulske konvencije.

"Ono što mi želimo reći, umjesto sukoba s ljudima koji su na državotvornoj, demokršćanskoj, narodnjačkoj politici, s građanskim inicijativama, s referendumskim inicijativama, umjesto sukoba, dijalog s njima, a naš glavni suparnik SDP i ljevica“, kaže Davor Ivo Stier.

S SDP-om ne žele veliku koaliciju, a zalagat će se, kažu, i za Hrvate u Bosni i Hercegovini, za demokratizaciju HDZ-a i moderniji izborni zakon.

"HDZ-ovac nije drugom HDZ-ovcu neprijatelj nego stranački prijatelj. Prema tome, nakon 15.3. svi staviti glave skupa, imati HDZ koji okuplja jer jedino HDZ koji okuplja je HDZ koji pobjeđuje“, kaže Stier.

A u HDZ-u kakvim ga vidi Opcija za promjene ima mjesta za sve i za liberalnije i za konzervativnije članove.

"Očekujem od gospodina protukandidata da stane pred članstvo i da pred članstvom, pred ljudima kojima polažemo račune, da pred članstvom imamo sučeljavanje“, kaže Kovač.

Kovačev tim program predstavlja odmah nakon kritike Andreja Plenkovića kako konkretan program ni nemaju. Kovač odgovara da program stiže kad su i planirali, deset dana prije izbora u stranci.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene