Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ekonomist i pisac Marko Francisković objavio je danas kandidaturu za predsjednika Republike rekavši da će se, ako bude izabran, zauzeti za obustavljanje svih pristupnih procesa Europskoj uniji, te da će kao predsjednik države jamčiti blagostanje i prosperitet, kao i očuvanje duhovnog i nacionalnog identiteta.


'Kandidiram se za predsjednika kako bih ovoj zemlji ponudio svoje znanje i snagu budući da je naša domovina Hrvatska u opasnosti prije svega zbog vlastite promašene politike', rekao je tridesetdevetogodišnji diplomirani ekonomist i pisac Marko Francisković, predstavljajući svoju nezavisnu kandidaturu u Novinarskom domu u Zagrebu.

Vezani članci Wings for Life World Run Wings for Life World Run u Zadru: 5000 trkača ujedinjeni u jednom cilju - trčati za one koji to ne mogu Bojan Hajdin, predsjednik saveza Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara, i Sanja Jurišić Utrka Wings for life vratila se u Zadar, svake godine stepenicu bliže ka cilju: "Želimo uživati sve ostale pogodnosti koje uživaju i ljudi koji hodaju"

Među nekolicinom pristaša, među kojima je bila i Ana Lucić iz Nove hrvatske desnice, Francisković, koji je uvjeren u svoju pobjedu, zauzeo za nacionalizaciju banaka i prekid rasprodaje nacionalnog suvereniteta u ime pristupa Europskoj uniji. 'EU nije u interesu hrvatskog naroda, već nekolicine političara koji o tome odlučuju' rekao je.

Nije blizak niti jednoj stranci

Istaknuo je i kako nije blizak ni jednoj stranci, jer se 'zalaže za prekid strančarenja u Hrvatskoj koje samo dijeli i razjedinjuje hrvatski narod', a svoju će kampanju financirati donacijama. Kako bi se probio kroz 'blokirane i kontrolirane medije', Francisković će se orijentirati na internet, a kampanju i komunikaciju s pristašama vodit će preko internetske stranice www.marko.franciskovic.com

Predstavivši se kao jedini pravi nacionalni kandidat, Francisković ističe da samo on 'nudi novu politiku za novu Hrvatsku' i prekid s dosadašnjom 'politikom bankrota'. Kada bude izabran za predsjednika, kaže, 'prekinut će put u bilo koje integracije, premostiti razdor između ljevice i desnice, ateista i vjernika, bogatih i siromašnih, mladih i starih, zdravih i bolesnih'. 'Nedvojbeno je jasno da ovu sadašnju katastrofalnu politiku, možemo pobijediti samo ako pobijedimo ljude koji ju vode', istaknuo je. Diplomirani ekonomist Marko Francisković (1970.) sudionik je Domovinskog rata. Svoju viziju budućnosti i održanja Hrvatske objavio je u svom opsežnom djelu 'Hrvatska knjiga opstanka' u kojoj se zalaže za 'kristocentričnu ekonomiju'. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju