Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

I Ivica Perić, treći od trojice alkara koji su nakon šest godina vraćeni u Alku, odustao je od ovogodišnjih priprema za 292. Sinjsku alku.


Perić je o svojoj odluci izvijestio Upravu Viteškog alkarskog društva (VAD), a kao razlog odustajanja naveo je zdravstvene probleme te nemogućnost usklađivanja radnih obveza s terminima jahaćih priprema.

Vezani članci Slika nije dostupna Alka na svakom koraku: Gotovina i Markač posebni gosti u Sinju Slika nije dostupna Znate li koliko je stara tradicija sinjske alke?

Uz zamolbu da ga se ove godine izuzme iz priprema, Perić je najavio da će sljedeće godine ponovno pristupiti pripremama jer mu je želja da se od Alke oprosti kao natjecatelj - kopljanik.

Prije Perića i ostala dvojica alkara Stipe Breko i Ognjen Preost iako su nakon šestogodišnjeg izbivanja pozvani da sudjeluju u pripremama za ovogodišnju Alku, također su odustali. Breko je kao razlog naveo svoju dob i nedostatak motiva, a Preost je uputio pismo alkarskom društvu u kojem je naveo da im želi sreću u radu, te da će pomagati kao član, no još uvijek smatra da postoje određene struje koje se protive njegovu povratku, a on se ne želi pripremati u "nezdravoj atmosferi".

Inače, sva trojica alkara udaljeni su s priprema za alkarska
natjecanja prije šest godina zbog protivljenja politizaciji Alke.