Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posvađala ih Hasanaginica

I Imoćani i Vrgorčani tvrde isto: Hasanaginica je naša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Imoćane i Vrgorčane više od nezaposlenosti, recesije i korupcije muči pitanje - čija je točno Hasanaginica?

Spor je počeo kada je imotska Turistička zajednica najavila da će na Modrom jezeru podići spomenik usmenoj baladi Hasanaginici. Imoćani tvrde da se po predaji upravo na području Modrog jezera nalazi grob junakinje balade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dovršeno krimimalnističko istraživanje Uhićeni 27-godišnjak koji je urinirao po spomeniku Miljenku Smoji, otkrio bizaran razlog tog suludog postupka Vandalizirani spomenik Miljenku Smoji - 19 sramotan čin na matejuški Spomenik Miljenku Smoji opet na meti huligana! "Ovo je urin, redikule"

Vrgorčane je taj plan razbjesnio, jer je Hasanaginica godinama u njihovoj turističkoj ponudi. Najglasniji je vlasnik eko sela Kokorić Zvonimir Pervan. On tvrdi da se na području Vrgorca nalazi grob junakinje balade Hasanaginice te da Imoćani nemaju pravo graditi spomenik na Modrom jezeru.

Naglašavaju da je Hasanaginica iz njihovog kraja te da ako netko ima pravo na tu turističku atrakciju, to su onda Vrgorčani. Do sada su se Imoćani i Vrgorčani sporili oko toga čiji je Tin Ujević, a najavljenim potezom imotske Turističke zajednice, odnosi Vrgorca i Imotskog dodatno su se zakomplicirali.

Balada oko koje je nastao spor govori o Hasan-agi kojeg žena, nakon teškog ranjavanja u bici, niti jednom ne posjećuje. On je nakon toga tjera iz kuće i ne dopušta da vidi djecu, nakon čega Hasanaginica umire od tuge.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene