Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspješni 11-godišnji trener

Hrvatski 'šaptač psima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I Hrvatska ima svog 'šaptača psima' i to najmlađeg! Erik ima 11 godina i dolazi iz Istre.

Erik i Izzy pune su dvije godine nerazdvojni. Treniraju svaki dan, i to po nekoliko sati. 'Prvo se malo poigramo da se ona oslobodi pa onda počnemo baš trening', rekao je najmlađi vodič pasa Erik Bijelić. Privatno prijatelji, na terenu partneri. U svega šest mjeseci savladali su sve radne vježbe.

Pročitajte i ovo Pas Roger pomaže u potrazi VIDEO/FOTO Sreća da nije upao u policiju: Pas Roger postao zvijezda nakon potresa na Tajlandu Obuka službenih pasa - 5 vježbe za pse Kako izgleda obuka službenih pasa? Neki su pronalazili ljude, a neki - plesali

>> Ova je djevojčica živa zahvaljujući svom vjernom psu

'Sjedi i lezi, to je onako bilo, to je dosta teško, ne znam zašto, ali ona je to malo teško naučila', rekao je Erik. Ispit za vodiča položio je po nacionalnom programu, ravnopravno s odraslima. Brzinom napretka i ozbiljnošću kojom se prihvatio posla nemalo su bili iznenađeni i Erikovi treneri. 'To je kod njega ekspandiralo do neviđenih granica i u strašno kratkom vremenu je razvio odličan smisao za rukovođenje sa psom', rekao je Damir Bernaca, Erikov trener i član KBO Istrian.

'Volio bih psa koji je njezin sin'

'Njemu što god se kaže, on to provodi, tad, nema ponavljanja', rekao je Peter Maša, također ERikov trener i član KBO Istrian. Iako naizgled sve što Erik radi djeluje jednostavno, treneri tvrde, da je izuzetno teško. 'Njegova je kuja izuzetno dominantna kuja, radna kuja, teško vodljiva i vrlo teško joj se nametnuti, međutim, Erik je u vrlo kratko vrijeme sve to uspio', ispričao je Damir.

A prvi rezultati su već upisani. Na prošlogodišnjem državnom prvenstvu osvojio je visoko treće mjesto. No Erik tu ne staje. 'Samo bih htio ići na natjecanja i da sad imamo još jednog psa koji je njen sin i i volio bih da bude tako kao ona dobar', rekao je Erik. U to ne sumnjamo. Uz Erikovu predanost, odlučnost i žarku želju za uspjehom, ništa na ovom svijetu nije nemoguće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene