Obavijesti Video Pretražite Navigacija

I drniški branitelji tvrde da je Gojanović lažno svjedočio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon reakcije šibenskih branitelja na svjedočenje Vladimira Gojanovića na Haaškom sudu, koji je kao svjedok Tužiteljstva dao iskaz u procesu protiv trojice hrvatskih generala optuženih za ratni zločin u akciji 'Oluja' - večeras su i drniški branitelji istaknuli kako je Gojanović lažno svjedočio pred Haaškiom sudom.

'Odgovorno tvrdimo da je haški svjedok Vladimir Gojanović iznio laži prilikom svjedočenja na sudu u Haagu (koje je objavljeno u medijima 20. svibnja), u kojem on dovodi u vezu postrojbe 142. domobranske pukovnije HV-a s ratnim događanjima u Kistanjama 5. kolovoza 1995. za vrijeme Vojno-redarstvene akcije Oluja.

Pročitajte i ovo Ilustracija izvijestila policija Drama nakon sukoba u trajektnoj luci: 25-godišnjak nagovarao muškarca za lažno svjedočenje, pripremio i kuvertu Izraelski premijer Benjamin Netanyahu Emitirano uživo Cigare, šampanjac i tajne: Holivudski mogul svjedočio u slučaju izraelskog premijera - "Shalom, Bibi!"

Drniški branitelji koji su bili sudionici oslobađanja toga područja u kolovozu 1995. posebice ističu kako drniške postrojbe nisu prelazile rijeku Krku s drniške na suprotnu stranu obale, jer to područje na kninskoj strani, koje u svom iskazu spominje svjedok Gojanović, nije bilo u zoni odgovornosti postrojba 142. pukovnije', ističe se u priopćenju zapovjednika ratnih postrojba 142. domobranske pukovnije i članova drniške HVIDR-a, koje je predočeno na večerašnjoj konferenciji za novinare u Drnišu.

'Niti jedan pripadnik naše brigade nije bio s druge strane kanjona Krke. Držimo da je to samo još jedna u nizu laži koje je Vladimir Gojanović iznio za svoga svjedočenja u Haagu. Svojim lažnim iskazima diskreditirao je i sebe kao svjedoka i haaško Tužiteljstvo kao instituciju', navodi se u priopćenju pripadnika 142. domobranske pukovnije i članova HVIDR-a Drniš.

Priopćenje su potpisali zapovjednici postrojba 142. pukovnije u vrijeme akcije Oluja: Ante Pleadin, Neven Matić, Ante Jakelić, Rajko Duvančić, Jere Đidara, Mario Pribudić, Ivan Mihaljević i čelnik drniške HVIDR-a Nediljko Elez.

I predstavnici šibenskih i vodičkih udruga proizišlim iz Domovinskog rata jučer su na konferenciji za novinare izjavili kako se svjedok Haaškog Tužiteljstva Vladimir Gojanović 'sam diskreditirao svojim neistinitim svjedočenjem o događanjima u kojima nije sudjelovao niti je bio pripadnik 113. šibenske brigade Hrvatske vojske, jer ga nitko nije vidio na mjestima i u događajima o kojima je govorio u Haagu'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene