Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadrani negodovali zbog radova

I Dalmacija napokon dočekala plin!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon dugogodišnjeg čekanja, naime, u Dalmaciju je stigao plin. Završena je izgradnja 3. faze magistralnog plinovoda, koja obuhvaća potez između Gospića i Benkovca.

U Zadru su građani su čak i negodovali, jer su radovi na cestama, zbog postavljanja plinskih cijevi, završili tek u drugom dijelu lipnja. Zadar, Benkovac i Obrovac obuhvaćeni su početnom fazom, a prvi korisnici plina bit će priključeni na sustav u jesenskim mjesecima. Kako doznajemo, iskazan je i interes velikih potrošača, kao što je to, primjerice, zadarska Opća bolnica, koja se nalazi među prvima na listi za priključak.

Pročitajte i ovo Loša voda - 3 Nije za piće ni za kupanje Uredno im stižu računi za vodu punu blata i mulja: Komunalno tri godine ne rješava problem, a direktor dao otkaz Slika nije dostupna Plin stigao pred Split U rad pušten četvrti dio plinovodnog sustava Like i Dalmacije!

Na premijerkinom licu jutros je bio osmijeh od uha do uha - od danas je u pogonu dionica plinovodnog sustava od Gospića do Benkovca. Projekt je težak 32 milijuna eura.

'Izgradnja još jedne dionice pliovoda itekako puno znači i za ovaj kraj, i za Liku i za Dalmaciju, ali svakako, prije svega, za sve vas koji živite ovdje u osnaživanju turizma', kazala je Kosor.

I dok Zadranima predstoji upoznavanje prednosti plina kao energenta, projekt ide dalje. 'Ovaj tjedan i službeno uvodimo izvođača radova u posao. Drugim riječima, radovi s krenuli i prema Šibensko-kninskoj te Splitsko-dalmatinskoj županiji', kazao je Jerko Jelić Balta, direktor Plinacroa.

Plinofikacija, ističe Kosor, ima veliku važnost za energetski rast i razvoj. Ništa manje važna nije ni vodovodna mreža. Stanovnici zadarskog zaleđa nestrpljivo su je čekali, a Kosor im je danas uslišala želje pritiskom na gumb - u pogon je puštena crpna stanica Grgurice kraj Zadra. Nakon 6 godina radova, završena je 1. faza izgradnje vodoopsrbnog sustava.

'Za dovršene radove na projektu Istočnog pravca do sada je utrošeno preko 80 milijuna kuna, a projekt ide dalje izgradnjom cjevovoda nizvodno od Zemunika', kazao je Hrvoje Patrk, direktor Vodovoda Zadar.

Na listi čekanja za priključak na vodovod bit će veliki broj onih koji očekuju legalizaciju bespravno sagrađenih objekata. 'Čujem da ima i u ovom kraju objekata koji bi se mogli i koji će se svrstati u tu skupinu. Omogućit će se i priključivanje na vodoopskrbni sustav', kazala je Kosor.

Cjelokupni projekt vodovodizacije zadarskog zaleđa vrijedan je više od 160 milijuna kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene