Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Devet milijuna kuna vrijede lijekovi koji su na zalihama u Imunološkom zavodu i koji bi riješili plaće radnika, no već 20 dana navodno se čeka potpis ministarstva i HZZO-a.


U suzama su radnici Imunološkog zavoda izlazili su u utorak sa sastanka s direktorom. Nažalost, nastavlja se loptanje institucija s njihovom tvrtkom. Jedino u čemu se nadležna tijela slažu jest u tvrdnji - da traže rješenje.

Direktor je saslušao radnike i opet molio za strpljenje. Radnici su, kažu, zahvalni direktoru jer ih je primio. Ali strpljenje gube - rečeno im je kako će više informacija imati u srijedu.

'Imali smo jedan iskreni razgovor i ovih dana riješit ćemo sve skupa, ja s radnicima radim na istom projektu', kazao je Mario Meštrović, direktor Imunološkog zavoda.

'Nekakva odluka se očito na nekakvom višem nivou donosi o sudbini Imunološkog zavoda, pa ćemo možda bit pametniji. Odnosno možda će neka financijska institucija nešto izmislit do sutra, ne znam', izjavila je Lidija Jagarinec, predstavnica sindikata Imunološkog zavoda.

Ministarstvo gospodarstva, ured za upravljanje državnom imovinom, ministarstvo zdravlja, HZZO - svi su uključeni u rješavanje problema zavoda. No izgleda kako se ni međusobno ne mogu usuglasiti.

Vezani članci Slika nije dostupna Radnici Imunološkog i dalje bez plaće Slika nije dostupna ŠTRAJK Radnici Imunološkog: Dajte nam bar jednu plaću!

Prosvjed na Markovu trgu - 1500 radnika u borbi za svoja prava

Neslužbeno doznajemo kako novac za plaće postoji, ali čeka se potpis Ministarstva zdravlja i HZZO-a. Devet milijuna kuna vrijede lijekovi koji su na zalihama u Imunološkom zavodu i koji bi riješili plaće radnika, no zašto se 20 dana čeka potpis ministarstva i HZZO-a.

Ministarstvo zdravlja i HZZO odgovaraju skupa - Ured za upravljanje državnom imovinom uputio nam je nezakonit prijedlog, mi ne možemo kupiti te lijekove.

'Prijedlog je da HZZO otkupi sve od Imunološkog zavoda, no mi to nažalost nismo u mogućnosti bez javnog nadmetanja niti smo institucija koja to koristi. Mi kupujemo zdravstvenu zaštitu i u tom smislu mi ne možemo otkupiti na način na koji je to predloženo,' pojašnjava v.d. ravnateljice HZZO-a Tatjana Prenđa Trupec.

Dok ih DUUDI poziva da nađu rješenje, oni poručuju: doslovno 24 sata smišljamo što bismo napravili, dosta smo u tome usamljeni, ali nadamo se da ćemo naći rješenje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju