Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čekanja u svim smjerovima

I dalje gužve: Pred nama jedan od najprometnijih vikenda u godini, otežavat će ga i bura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Baš kao i proteklih nekoliko dana i ovog vikenda se očekuju velike gužve cestama diljem zemlje i graničnim prijelazima.

Mnogi će ovaj vikend krenuti put mora, a kako se radi od jednom od najprometnijih vikenda u godini po svim statistikama, dobro je znati što ih na tom putu čeka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Ilustracija Vremenska prognoza Meteorolog Ivan Čačić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje početkom Velikog tjedna

HAK je objavio kako je na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče gust promet na dionici između Zagreba i Karlovca u oba smjera, no vozi se bez zastoja. Promet je pojačan do povremeno gust na važnijim cestovnim pravcima u smjeru mora i obratno prema unutrašnjosti, duž Jadranske magistrale (DC8) na prilazima gradovima i turističkim odredištima, na Krčkom mostu u oba smjera, na cestama u Istri, osobito na Istarskom ipsilonu, na pojedinim graničnim prijelazima te u trajektnim lukama i pristaništima.

Na naplatnoj postaji Lučko, na izlazu s autoceste A1 prema Zagrebu kolona je oko 4 kilometra. Čeka se i na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija gdje je kolona, koja se dijelom proteže i na Istarski ispilon, duga 2 kilometra. Pred graničnim prijelazom Rupa, u smjeru Slovenije, povremeni su zastoji. Kolona se stvara i na autocesti A4 Goričan-Zagreb u smjeru Varaždina gdje je u zoni radova Kraljevečki Novaki duga oko 1,5 kilometara.

Jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A1 od južnog dijela tunela Sveti Rok do vijadukta Božići gdje je propisano ograničenje brzine od 60 kilometara na sat. Vjetar usporava i promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić te na riječkoj obilaznici (A7) na mostu Rječina. Vozi se uz ograničenje brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila. Zbog jakog vjetra na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Prometna prognoza HAK-a

HAK je objavio i prometnu prognozu za vikend 14. – 16. srpnja 2017. godine. Pojačan promet bit će od petka 14. srpnja pa sve do ponedjeljka, 17. srpnja, a vrhunac se očekuje u subotu 15. srpnja, od jutra u smjeru mora, a od podneva u smjeru unutrašnjosti. Tijekom nedjelje, 16. srpnja, jači promet se očekuje u popodnevnim satima u smjeru unutrašnjosti.

Značajniji zastoji očekuju se na sljedećim cestama:

- na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera Jankomira ili Buzina prema naplatnoj postaji Lučko, osobito tijekom subote u jutarnjim i prijepodnevnim satima

- na autocestama A1 i A6, između Lučkog i čvora Bosiljevo 2 (u oba smjera)

- na Istarskom ipsilonu (prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija

- na graničnim prijelazima sa Slovenijom (Macelj), Srbijom (Bajakovo) i Bosnom i Hercegovinom (Stara Gradiška, Slavonski Brod, Maljevac, Metković) i Crnom Gorom (Karasovići)

- u trajektnim pristaništima prema otocima Cres, Rab, Pag, kao i u trajektnim lukama Zadar i Split

Ni vrijeme neće ići na ruku putnicima

Prema prognozi DHMZ-a od četvrtka do nedjelje na Jadranu je moguća jaka bura uz olujne udare koja bi mogla donijeti velike probleme u prometu i ograničenja za pojedine skupine vozila na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče u zoni tunela Sveti Rok, na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na dionici čvor Delnice – čvor Kikovica, na Jadranskoj magistrali na dionici Bakar-Novi Vinodolski-Senj-Karlobag-Sveta Marija Magdalena/Tribanj, te na Mostu dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku.

U slučaju da se zatvari autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje za pojedine skupine vozila (kampere, motocikle, kamione, dostavna vozila i slično) preporučeni obilazak bit će: naplata Sveti Rok – Gračac – Zaton Obrovački – Obrovac – Benkovac – naplata Zadar istok (100 kilometara). 

Ukoliko se zbog bure na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica zabrani promet za pojedine skupine vozila, obilazak je starom cestom kroz Gorski kotar na dionici Delnice – Gornje Jelenje – čvor Kikovica (32 kilometra).

Na Jadranskoj magistrali (DC8) nema obilazaka za pojedine skupine vozila zbog čega ta vozila moraju pričekati da se vremenski uvjeti normaliziraju kako bi nastavili svoje putovanje.
 

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene