Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na graničnim prijelazima prema Sloveniji, ponajviše na Bregani i Macelju, promet je pojačan jer se u zapadnoeuropske zemlje vraćaju oni koji su božićne i novogodišnje blagdane proveli u Hrvatskoj i zemljama regije.


Na Bregani je od jutros od šest do 17 sati iz Hrvatske izašlo oko 6.100 tisuća vozila i oko 20 tisuća putnika, doznaje se na tom graničnom prijelazu. Otvorene su tri do četiri trake, a za ulazak u Sloveniju čeka se oko deset minuta.

Vezani članci Migranti, ilustracija Pritisak raste, ali policija ne odustaje: Kod Brčkog prekinut lanac krijumčarenja - spriječen prelazak 12 migranata preko Save Kriza na Kosovu - 1 Četvrti dan prosvjeda kosovskih Srba: Podigli šatore, stigla im i drva za grijanje

Na graničnom prijelazu Macelj doznaje se da su otvorene tri do četiri trake za osobna vozila, jedna do dvije za autobuse te jedna za kamione. Za ulaz u Sloveniju čeka se oko pola sata.

Na graničnim prijelazima Pasjak i Rupa promet je slab i nema čekanja za prijelaz granice. Na Pasjaku su otvorene jedna do dvije izlazne trake.