Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za juvenilni idiopatski artritis

HZZO za jedan lijek proširio popis posebno skupih lijekova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako bi se povećala kvaliteta života i zdravlja djece koja boluju od juvenilnog idiopatskog artritisa, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) na današnjoj je redovitoj sjednici odlučio da će se još jedan lijek za liječenje te bolesti plaćati s Popisa posebno skupih lijekova HZZO-a.

HZZO je danas prihvatio i ponudu zavoda za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije za ugovaranje hitne medicine te ponudu Doma zdravlja te županije za ugovaranje sanitetskog prijevoza.

Do kraja godine uspostavit će se zavodi za hitnu medicinu u cijeloj državi, a ove i iduće godine bit će predana potpuno opremljena nova vozila te će početi izobrazba liječnika i tehničkog osoblja, stoji u priopćenju HZZO-a.

Riječ je o reformi hitne medicine, za što je ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi sklopilo ugovor sa Svjetskom bankom vrijedan 18 milijuna eura. U sklopu reforme osnivaju se zavodi za hitnu medicinu u svim županijama i tako se razdvajaju djelatnosti hitne medicine i sanitetskog prijevoza kako bi se izjednačili standardi hitne intervencije u cijeloj Hrvatskoj.

Budući da Mreža medicine rada u Istarskoj županiji nije popunjena te na temelju provedena natječaja na sjednici su prihvaćene ponude za uvođenje tog oblika zdravstvene zaštite u Buzetu i Puli.

Nakon natječaja za specijalističko usavršavanje zdravstvenih radnika iz obiteljske medicine u akademskoj godini 2011./2012. odabrano je devet novih kandidata kojima će se financirati specijalizacija iz obiteljske medicine, a dosad ih je financirano 755.

Radi pravodobna stručnog osposobljavanja kvalitetnih i educiranih zdravstvenih radnika HZZO nakon provedbe drugog dijela natječaja za financiranje pripravničkog staža u ovoj godini nastavlja financirati pripravnički staž 28 novih zdravstvenih radnika u općim bolnicama. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Ilustracija Usklađivanje cijena Dobra vijest za oboljele: HZZO smanjio cijene za više od 300 lijekova, korigirane i liste Ilustracija Novo izvješće HZZO-a Koliko smo prošle godine izbivali s posla? Trećina kontroliranih bolovanja bila je neosnovana: "Ne radi se o lažnim bolovanjima"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene