Čak 30 posto temperature može se izgubiti preko glave, ističe dr. Nataša Janev Holcer iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Kaže i da se treba odgovarajuće, višeslojno odjenuti te nositi kapu, rukavice i šal.

Galerija


Siječanj se do sada ne može pohvaliti niskim zimskim temperaturama, a u razdoblju koje nam dolazi one će još porasti. Unatoč tome, iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo upozoravaju na noćne hladnoće, koje mogu biti opasne za zdravlje. Nije loše podsjetiti da u takvim situacijama - kapa glavu čuva.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL) Vrlo velika opasnost: Prvi put u ovoj godini izdano ovakvo upozorenje, a odnosi se na čak četiri velika grada Hladnoća (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) Ozbiljno upozorenje: U utorak velika opasnost od hladnog vala u tri hrvatska grada, ovako se od njega možete zaštititi

Doktorica Nataša Janev Holcer iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kaže da se treba odgovarajuće, višeslojno odjenuti te nositi kapu, rukavice i šal. Kapa je važna jer je poznato da se čak 30 posto temperature može izgubiti preko glave, ističe ona.

"Idućih dana će biti malo manje hladno nego danas. Zapravo, ovo jutro iza nas je najhladnije jutro ovog tjedna, u danima pred nama porast će i jutarnja i dnevna temperatura tako da nas i dalje čekaju sunčani i suhi dani", prognozira Damjana Ćurkov, meteorologinja Dnevnika Nove TV.

 Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr