Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HZZO i Medikol

Ugovoreni dodatni postupci PET/CT-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HZZO je ugovorio dodatne PET/CT postupke radi smanjenja lista čekanja.

Prema uputi Ministarstva zdravlja, radi smanjenja lista čekanja Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) ugovorio je s poliklinikom Medikol dodatnih 115 PET/CT postupaka mjesečno, u razdoblju od 1. srpnja do 31. prosinca ove godine, priopćeno je u srijedu nakon sjednice Upravnog vijeća HZZO-a.

Pročitajte i ovo KBC Zagreb Strepe zbog dijalize HZZO dobio očitovanje bolnica i poliklinike, a teški bolesnik odgovorio Berošu: "Još ne znamo što će biti s nama, a ne bi bilo dobro da nas sele po bolnicama" HZZO Traže očitovanje HZZO reagirao na sramotan slučaj u zagrebačkom zdravstvu

Također, za isto je razdoblje HZZO već ranije s KBC-om Zagreb, gdje se nalazi jedini PET/CT uređaj u državnom vlasništvu, ugovorio 420 PET/CT postupaka mjesečno. S podružnicama Medikola u Osijeku, Rijeci i Splitu, ugovoreno je od 1. srpnja do 31. prosinca 350 PET/CTpostupaka mjesečno.

HZZO će, odlučeno je, financirati pripravnički staž za doktore medicine, doktore dentalne medicine, magistre farmacije i magistre medicinske biokemije. Javne natječaje za financiranje pripravničkog staža provodit će zdravstvene ustanove i drugi ugovorni subjekti HZZO-a, koji prije raspisivanja natječaja od HZZO-a moraju dobiti suglasnost za broj pripravnika za koje planiraju raspisati natječaj.

Natječaj će se provoditi prema važećem Pravilniku o pripravničkom stažu zdravstvenih djelatnika koji je donio ministar zdravlja Dario Nakić, navodi se u priopćenju HZZO-a. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene