Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podmiren dug od 10,6 milijuna kuna

HZZO otpisao 2 milijuna kuna kamata bivšoj tvrtki supruge Miranda Mrsića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) potvrdio je u da je tvrtka Shire d.o.o., koja je do 2015. bila u vlasništvu Dijane Šucbah Mrsić, supruge sadašnjeg SDP-ova zastupnika Miranda Mrsića, na temelju sudske nagodbe uplatila HZZO-u cjelokupno dugovanje od 10,6 milijuna kuna, čime su riješena sva otvorena pitanja između Zavoda i te tvrtke, koja datiraju od 2012. godine.

Zuzvrat, tvrtki Shire su otpisane zatezne kamate u iznosu od oko 2,5 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obećanja pljušte Mrsić predstavio svoj program za Zagreb: "Smanjit ću prirez, ali i cijenu vode, komunalne naknade i parkinga" Slika nije dostupna ''rijeka brana fašizmu'' Mrsić: ''Lijeve opcije trebaju se udružiti da spriječe dolazak crne desnice na čelu sa Škorinim ustašama''

Sadašnja generalna direktorica tvrtke Shire Viktorija Zadro Huml izjavila je Hini da je dug od 10,6 milijuna kuna uplaćen HZZO-u prošloga tjedna dodavši kako je Shire društveno odgovorna kompanija koja želi surađivati sa hrvatskim zdravstvenim sustavom u liječenju rijetkih bolesti.

Riječ je zapravo o dugu tvrtke Solpharm, koju je Dijana Šucbah Mrsić prodala 2015. godine multinacionalnoj kompaniji Shire Pharmaceuticals Ireland Ltd, koju je do tada savjetovala i zastupala na hrvatskom tržištu.

Dug prema HZZO-u nastao je od 2010. do 2012., na temelju ugovorenog "payback modela", koji se odnosio na ugovoreno isporuku nekoliko vrsta lijekova za rijetke bolesti, a rješavanje tog duga, suprotno praksi u sličnim slučajevima, trajalo je sve do sada.

HZZO je krajem 2016. godine pokrenuo pravni postupak za naplatu 10,6 milijuna kuna duga, a SDP-ov zastupnik Mirando Mrsić (SDP), koji je od 2011. do 2015, bio ministar rada i mirovinskog sustava, tvrdio je da su sve informacije objavljene u medijima zlonamjerne i neistinite te im je cilj kompromitirati njega i suprugu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene