Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zdravstveno osiguranje

HZZO: Još uvijek besplatno dopunsko za 870.000 osiguranika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 870.000 osiguranika Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), koji su do sada imali pravo na policu dopunskog zdravstvenog osiguranja koju plaća državni proračun, i dalje imaju pravo na besplatno osiguranje pod istim uvjetima kao i do sada, izvijestili su danas iz HZZO-a.

Iz HZZO-a, koji je prošloga tjedna izvijestio da smanjuje cijenu svojih polica dopunskog osiguranja na 70 kuna mjesečno za sve kategorije građana koji su ugovorili policu, ističu da pravo na besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje zadržavaju svi koji su ga i dosad koristili.

Pročitajte i ovo Pacijenti u čekaoni Osigurajte se Nova odluka HZZO-a: Poskupile zdravstvene usluge za dio pacijenata Dijete - 4 Lista ljekova HZZO-a Velika vijest za pacijente s dijagnozom spinalne mišićne atrofije: Lijek će biti dostupan svima!

Ostalim osiguranicima koji su eventualno unaprijed platili premiju, obračunat će se preplaćeni dio te će dobiti obavijest koliko ona iznosi. Njima će se za toliko umanjiti buduća obveza plaćanja ili će im se vratiti novac, prema želji osiguranika.

Oni pak koji su ugovorili trajni nalog u bankama ili na obračunu plaće trebaju sami dati nalog da im se izvrši korekcija mjesečnog obroka, a od kada će to biti, dobit će obavijest putem medija i banaka u kojima su ugovorili trajni nalog.

>> Objavljena NOVA CIJENA dopunskog osiguranja

Iz HZZO-a kažu da su, ponukani nekim napisima, dezinformacijama i krivim tumačenjima u medijima, imali potrebu dodatno objasniti svojim osiguranicima neke pojedinosti oko novosti u vezi s njihovim dopunskim zdravstvenim osiguranjem.

Novom cijenom police dopunskog zdravstvenog osiguranje ostvaruju se jednaka prava kao i s dosadašnjom odnosno: dopunsko zdravstveno osiguranje u potpunosti pokriva sudjelovanje (tzv. participacije) u troškovima zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja, koje inače osiguranik mora sam doplatiti prilikom korištenja primarne zdravstvene zaštite, bolničkog i ambulantnog liječenja, specijalističkih pregleda, dijagnostike i laboratorijskih usluga i dr.

Nove cijene police bit će u primjeni nakon objave u Narodnim novinama i svih završenih tehničkih priprema, a HZZO očekuje da će uspjeti to osigurati do 1. listopada. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene