Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) izvijestio je u četvrtak da je liječnicima obiteljske medicine dosad distribuirano 220.000 doza cjepiva protiv gripe, a idućeg tjedna bit će distribuirano još 240.000 doza.


Zbog dinamike distribucije svi koji se žele cijepiti neće to moći učiniti prije sljedećeg tjedna ili početka studenog, a oni koji ne uspiju u studenom doći do željenog cijepljenja moći će se cijepiti dodatnim količinama dostupnim u prosincu,.

Dodatne količine od 130.000 doza očekuju se početkom prosinca.

Iz HZJZ-a poručuju kako nije kasno cijepiti se protiv gripe ni u studenom niti u prosincu, pa nema potrebe stvarati pritisak na liječnike sljedećih dana jer trenutno raspolažu tek s dijelom ukupne količine cjepiva.

Za ovu sezonu gripe nabavljeno je 460.000 doza cjepiva protiv gripe, što je nešto više od procijenjenih potreba početkom godine.

Slika nije dostupna Cijepljenje protiv gripe od četvrtka i u NZJZ ''Dr. Andrija Štampar'', iz Zavoda poslali važnu uputu svima koji se žele cijepiti

Slika nije dostupna Planulo cjepivo protiv gripe, ljekarne rasprodale sve doze: "Očekivali smo veći interes, ali ne ovoliki. Neki nisu htjeli izaći dok ne dobiju cjepivo"

"Početkom godine tražilo se od liječnika koji cijepe da na temelju odaziva na cijepljenje procijene potrebe za ovu jesen. Ukupno je traženo 449.300 doza, a nabavljeno 460.000 doza. Također, takav povećani interes koji se nije mogao predvidjeti u siječnju, rezultirao je dodatnom nabavom 130.000 doza", navode iz HZJZ-a.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju