Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hvar: Vraćao se iz berbe grožđa pa izazvao požar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija na Hvaru privela je 61-godišnjeg Hvaranina koji je po svemu sudeći izazvao današnji požar na Hvaru.

Policija je poslijepodne privela 61-godišnjaka s Hvara osumnjičenog zajedno s još dvojicom državljana BiH za izazivanje požara koji je oko 11 sati izbio između Svete Nedjelje i Ivan Dolca kod mjesta Jagodna na tom otoku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na Hvaru Napili se pa mahali nožem i vrijeđali žene: Dohvatili se i policajaca, no nisu se dobro proveli Ilustracija Završio iza rešetaka Pijan divljao na trajektu: Vikao i galamio, vrijeđao putnike i osoblje pa napao kapetana

Kriminalističkom je obradom utvrđeno da je Hvaranin s državljanima BiH brao grožđe koje su prevozili tehnički neispravnim vozilom, tako da je iskrenje s ispušne cijevi zapalilo suhu travu, a vatra se potom proširila. 

Protiv 61-godišnjaka, neslužbeno se doznaje da je riječ o Šimunu Zaninoviću, bit će podnesena kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom te će sutra biti priveden Istražnom sucu Županijskog suda u Splitu, kazala je Kraljević Gudelj. 

Državljanima BiH otkazan je boravak u Hrvatskoj.
Prema informacijama iz Vatrogasno-operativnog središta u Divuljama vatra je do večeras zahvatila oko 210 hektara makije, niskog raslinja i borove šume, a požar je i dalje aktivan. 

U gašenju požara sudjeluje stotinjak vatrogasaca sa 17 vozila. 

Tijekom gašenja oko 14 sati preminuo je 50-godišnji vatrogasac Marinko Jurić iz Starog Grada na Hvaru, kojemu je pozlilo te je umro na mjestu događaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene