Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hvar: Požar u strojarnici broda 'Calypso'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na brodu "Calypso" popodne je oko 15 sati u plovidbi kod otočića Zečeva na sjevernoj strani otoka Hvara izbio požar u strojarnici u kojemu nitko nije ozlijeđen, potvrdio je splitski lučki kapetan Boris Matošić.

Stodvadeset i pet putnika s "Calypsa" neozlijeđeno je prebačeno na turistički brod "Vogu", koji je angažirala ispostava Lučke kapetanije u Jelsi na Hvaru, koji ih je odvezao do tog mjesta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Završio iza rešetaka Pijan divljao na trajektu: Vikao i galamio, vrijeđao putnike i osoblje pa napao kapetana Frane Barbarić, predsjednik Uprave HEP-a Šef HEP-a Barbariću odbijena žalba, vila na Hvaru mora se rušiti, a priprema se i optužnica

Požar su gasili vatrogasci iz Jelse koje su prevezli gliseri pomorske policije i trenutačno je pod nadzorom, odnosno nema otvorena plamena i dima, doznaje se od dežurnog u splitskoj Lučkoj kapetaniji Ivice Vuletića.

Tridesetpetmetarski turistički brod pod hrvatskom zastavom u
vlasništvu Miroslava Dronjka dotegljen je do Jelse i usidren ispred hotela "Jadrana" dalje od obale. 

Budući da je riječ o drvenu brodu, vatrogasci i dalje dežuraju kako se vatra ne bi ponovno rasplamsala.

Premda je na brodu ostalo još oko 500 litara goriva, rekao je
Vuletić, opasnosti od njegova curenja u more nema.

Upućen je i brodospasov tegljač "Rigl" koji će "Calypso" odtegliti u najbližu luku ili brodogradilište gdje će se, kad završi očevid, biti obavljen remont.

Uzrok požara još nije poznat, ali se pretpostavlja da je došlo do električnog iskrenja u strojarnici koje je zahvatilo neki zapaljiv materijal, rekao je kapetan Matošić.

Na mjestu događaja nalaze se i pripadnici pomorske policije i Lučke kapetanije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene