Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na brodu "Calypso" popodne je oko 15 sati u plovidbi kod otočića Zečeva na sjevernoj strani otoka Hvara izbio požar u strojarnici u kojemu nitko nije ozlijeđen, potvrdio je splitski lučki kapetan Boris Matošić.


Stodvadeset i pet putnika s "Calypsa" neozlijeđeno je prebačeno na turistički brod "Vogu", koji je angažirala ispostava Lučke kapetanije u Jelsi na Hvaru, koji ih je odvezao do tog mjesta.

Vezani članci Pomorska policija, ilustracija Drama na Hvaru: U uvali u blizini mjesta Vrboska nestao ronioc Požar na Hvaru - 2 Raketa zapalila uvalu: Iz pritvora pustili skipera kojeg se sumnjiči da je kriv za požar na Hvaru

Požar su gasili vatrogasci iz Jelse koje su prevezli gliseri pomorske policije i trenutačno je pod nadzorom, odnosno nema otvorena plamena i dima, doznaje se od dežurnog u splitskoj Lučkoj kapetaniji Ivice Vuletića.

Tridesetpetmetarski turistički brod pod hrvatskom zastavom u
vlasništvu Miroslava Dronjka dotegljen je do Jelse i usidren ispred hotela "Jadrana" dalje od obale. 

Budući da je riječ o drvenu brodu, vatrogasci i dalje dežuraju kako se vatra ne bi ponovno rasplamsala.

Premda je na brodu ostalo još oko 500 litara goriva, rekao je
Vuletić, opasnosti od njegova curenja u more nema.

Upućen je i brodospasov tegljač "Rigl" koji će "Calypso" odtegliti u najbližu luku ili brodogradilište gdje će se, kad završi očevid, biti obavljen remont.

Uzrok požara još nije poznat, ali se pretpostavlja da je došlo do električnog iskrenja u strojarnici koje je zahvatilo neki zapaljiv materijal, rekao je kapetan Matošić.

Na mjestu događaja nalaze se i pripadnici pomorske policije i Lučke kapetanije.