Hvar je krenuo u obračun s neprimjerenim ponašanjem i odijevanjem gostiju koji dolaze u grad na odmor. Primjerice, za šetnju bez majice uvedene su stroge kazne.


Reporter Nove TV Mario Jurič u Vijestima u 17 sati provjerio je za koje će se sve prekršaje kažnjavati turisti.

Vezani članci Crikvenica Tek što su otišli jedni, dolaze novi turisti: Na hrvatskoj rivijeri se iščekuje proslava Nove godine Slika nije dostupna 'Ne sabotiramo Hvar. Potrošnja vode je iznad očekivane'

"Nije još naplaćena nijedna kazna. Odluka je tek donesena. Postavljene su table na ulazu i izlazu iz grada. Te su mjere donesene još 2014. i sada će se počet sprovoditi malo žešće. Paralelno se rade leci koji će se dijeliti gostima, a bit će dostupni i iznajmljivačima i vlasnicima lokala za koje molimo da nam pomognu u dijeljenju materijala.

Ne smije se konzumirati alkohol na javnim površinama, za to je kazna 700 eura, Kažnjavat će se i spavanje i piknik na glavnom trgu. Dekice, gajbe i pizze na pjaci neće se dopuštati.

Na pitanje jesu li propustili obavijestiti goste budući da turisti i dalje šeću središtem grada bez majice, Buj odgovara kako će se odluka tek početi sprovoditi", kazao je Georges Buj iz Turističke zajednice Hvara.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju