Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stroge kazne

Hvar krenuo u obračun s razularenim turistima, evo što će sve kažnjavati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hvar je krenuo u obračun s neprimjerenim ponašanjem i odijevanjem gostiju koji dolaze u grad na odmor. Primjerice, za šetnju bez majice uvedene su stroge kazne.

Reporter Nove TV Mario Jurič u Vijestima u 17 sati provjerio je za koje će se sve prekršaje kažnjavati turisti.

Pročitajte i ovo Ruski travel bloger objavio je snimke s putovanja u Sjevernu Koreju Skijanje kod Kim Jong Una Najzatvorenija zemlja primila prve turiste: "Vidjeli smo tek dvije trgovine, a posebne upute dobili smo za fotografiranje i - presavijanje novina" Kali, otok Ugljan "Ne znamo što će biti dalje" Kupili kuću iz snova na Jadranu, a onda je počela noćna mora: Zapalili im auto, otrovali mačku...

"Nije još naplaćena nijedna kazna. Odluka je tek donesena. Postavljene su table na ulazu i izlazu iz grada. Te su mjere donesene još 2014. i sada će se počet sprovoditi malo žešće. Paralelno se rade leci koji će se dijeliti gostima, a bit će dostupni i iznajmljivačima i vlasnicima lokala za koje molimo da nam pomognu u dijeljenju materijala.

Ne smije se konzumirati alkohol na javnim površinama, za to je kazna 700 eura, Kažnjavat će se i spavanje i piknik na glavnom trgu. Dekice, gajbe i pizze na pjaci neće se dopuštati.

Na pitanje jesu li propustili obavijestiti goste budući da turisti i dalje šeću središtem grada bez majice, Buj odgovara kako će se odluka tek početi sprovoditi", kazao je Georges Buj iz Turističke zajednice Hvara.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene