Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska udruga poslodavaca smatra kako je neprihvatljiva lakoća kojom je izostala odgovornost predsjednika Hrvatske gospodarske komore zbog sumnji da se novac koji poslodavci moraju izdvajati za članarine HGK zloupotrebljavao, stoji u priopćenju HUP-a.


Zabrinuti su da su iz komore odlazile tako velike svote novca te da vodstvo komore, kako tvrdi, s time nije bilo upoznato, a još više su šokirani da HGK tek danas najavljuje da će se odsad ponašati odgovorno.

Vezani članci Slika nije dostupna Nećete vjerovati što su još istražitelji pronašli kod Vidoševića Slika nije dostupna Nastavak afere Remorker: Uhićeni bivši direktori HAC-a

'Ako je nestanak 32 milijuna kuna mogao proći nezamijećeno onda je očito da su članarine previsoke i da ima prostora za njihovo značajno smanjenje, ako se već ne ukidaju', piše dalje u priopćenju.

>> 'Hoćete li dati ostavku?' Pročitajte Vidoševićev odgovor

Poslodavci su zbog sumnji o spoznaji izvlačenja novca iz HGK tim više ogorčeni i šokirani budući već godinama upozoravaju kako članstvo treba biti dobrovoljno, a nikako nametnuto. Osim toga, treba se preispitati i sama uloga HGK te postaviti njezini stvarni ciljevi. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook