Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Scena Amadeo

Humanitarni koncert Zagrebačkih solista i Petrit Ҫekua za 'Korak u život'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz humanitarni koncert, tijekom lipnja i srpnja na gornjogradskoj ljetnoj Sceni AMADEO odvijat će se bogat glazbeni, kazališni, likovni i multimedijalni program s velikim umjetničkim imenima.

U lijepom ambijentu Caffe bara Velvet, 9. lipnja 2016. godine s početkom u 12 sati održat će se novinarska konferencija povodom koncerta u korist humanitarne akcije Korak u život i predstavljanja ljetnog programa Scene AMADEO. Koncert će se održati 30.06. s početkom u 21 sat na Sceni AMADEO, a nastupaju Zagrebački solisti te renomirani gitarist Petrit Ҫeku. Na konferenciji za medije sudjelovat će Nenad Jandrić, utemeljitelj i voditelj Scene AMADEO, Mladen Gajski, predsjednik Rotary cluba Zagreb Kaptol, organizator humanitarne akcije Korak u život, Vatroslav Kuliš, akademski slikar, donator grafika svim kupcima ulaznica za humanitarni koncert, Mario Ivelja, član Zagrebačkih solista te moderatorica i svojevrsna domaćica događanja, spisateljica i kolumnistica Milana Vuković Runjić voditeljica malih noćnih razgovora na Sceni AMADEO na kojima će ugostiti neka od istaknutih imena iz hrvatskog kulturnog života.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Korak u život Dodijeljene stipendije desetoj generaciji stipendista: Humanitarom akcijom prikupljena sredstva za 12 studenata Lucija Ivanjko, bivša stipendistica Koraka u život (Foto: Anamaria Batur/DNEVNIK.hr) - 2 bivša stipendistica koraka u život Život je nije štedio, ali Lucija je pobijedila sve: "Nikada neću zaboraviti tu večer. Cijeli život sam bila sama, sve je bilo borba"

Na novinarskoj konferenciji govorit će i pijanist Matija Dedić, o svom koncertu 04.07. na Sceni AMADEO, koji se održava na godišnjicu posljednjeg Arsenovog koncerta u životu i na kojem će nastupiti sa solističkim recitalom Matija svira Arsena. Katarina Livljanić, pjevačica i muzikologinja, predavačica srednjovjekovne glazbe na pariškome sveučilištu Sorbonne, predstavit će svoj program u atriju Muzeja za umjetnost i obrt gdje će u produkciji MUO-a, Scene AMADEO i Francuskog instituta, s pijanistom Danijelom Detonijem premjerno izvesti skladbe „La belle époque...médiévale“-. Merima Ključo, jedna od ponajboljih svjetskih harmonikašica predstavit će se na Sceni AMADEO sa svojom kompozicijom Sarajevska Hagada – muzika knjige dok će režiser Branko Brezovec, govoriti o kultnoj predstavi Bife Titanik koja će biti izvedena na Sceni AMADEO.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene